Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Karantén esetén hogyan oldjam...

Karantén esetén hogyan oldjam meg, hogy a kutyám a dolgát végezze?

Figyelt kérdés
Attól tartok, ha hatósági karantént kapok, a lakást ugyebár nem hagyhatom el. Van egy kutyám, aki szobatiszta, nem volt pelusra szoktatva. Hogyan vegyem rá esetlegesen egy ilyen helyzetben, hogy bent végezze a dolgát? Nektek ilyen helyzetre van már valamilyen tervetek?

2020. márc. 13. 11:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

A házi karantén előtt keress valakit, aki addig tudja gondozni.

De miért kerülnél házi karanténba? Van valami gond?

2020. márc. 13. 14:31
 12/23 A kérdező kommentje:
Az irodánkban lett egy koronavirusos beteg, hatosagi eljaras eddig nem indult ez ugyben, a tobbi dolgozoval egyutt mi most home officeban vagyunk, addig pedig varunk, hogy nalunk is lesznek e tunetek avagy sem.
2020. márc. 13. 15:21
 13/23 anonim ***** válasza:
91%
Kedves Kérdező! Szeretném megköszönni, hogy kitetted a kérdést. Pár napja kitettem csak nem ebbe a kategúriába és melegebb éghajlatra lettem elküldve. Hála Neked már látok értelmes válaszokat. Ezer köszönet! <3
2020. márc. 13. 15:40
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy olvasgattam a válaszokat, mert a válaszok felénél a házikarantérra is szóbakerült; a kutya nem hordozhatja a koronavírust?

Tegyük fel, én megbetegednék (Ne adj Isten!) és jönne a rokon, ahogy írjátok, kieengedném a kutyát, ő visszaengedné., nem kerülnénk kapcsolatba. Viszont a kutyán keresztül nem kapja el?

Össze-vissza írnak a neten a koronavírusról, ami a kutyákat illeti, én azt se tudom, ha én betegednék meg, a kutyáim elkapnák e, mert nem szeretném, hogy betegek legyenek. Valahol azt írják a kutyára nem hat, máshol azt, hogy hordozza a kutya, utána azt, hogy egy kutya már elkapta a gazdájától.

2020. márc. 13. 15:45
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Erkélyed van ? Ha igen, kijelölsz azon belül egy területet a kutyának, hogy ott végezze a dolgát.

Ha nincs erkélyed, akkor a lakáson belül (pl előszoba) jelölsz ki neki egy területet és teszel oda valamit, amin végezni tudja a dolgát.(nem tudom mi kapható erre a kereskedelemben) Én kertes házban lakom, én tudnék földet bármekkora mennyiségben felhozni és az a teraszon elteríteni a kutyának, hogy azon végezze el a dolgát.

2020. márc. 13. 16:45
 16/23 A kérdező kommentje:

Kinaban volt egy eset, ahol kimutattak a kutyan gyenge korobavirust. Mivel jobb esetben simogatod a kutyadat igy o is olyan feluletkent mukodik mint barmi mas amit megfogsz. Fertozni nem fertozod meg vele, de feluleti hordozokent elvileg mukodhet. Pl miutan a tenyeredbe kohogsz es megsimogatod a fejet.

Utolso valaszolonak: Sajnos nincs erkelyunk, es a lakas belso udvara sem füvesített, minden le van betonozva. :(

2020. márc. 13. 17:41
 17/23 A kérdező kommentje:
A fo problemam pedig az, hogy tudnek venni kutyapelust, de mivel szobatiszta nem fog lakason belul se pisilni se kakilni. :/
2020. márc. 13. 17:42
 18/23 anonim ***** válasza:
60%
Nehogy azt hidd
2020. márc. 13. 18:08
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi csak elkezdtem írni a választ, de nem tudtam befejezni. Most folytatom.

Nehogy azt hidd. Gondold el, én is szobatiszta vagyok, de, ha pl beragadnék egy liftbe napokra, élelemmel, vízzel csak épp wc nélkül, egy idő után bepisilnék.

A kutya is így van vele. Ő azt hiszem kibír akár 1 napot is, talán másfelet és aztán automatikusan elereszti magát, mert a hólyagja feladja. Utána meg már tőle függ, hogy megint 1-1,5 napig visszatartja vagy már rövidebb időközben elereszti magát. Általában az utóbbbi, mert, ha látja, hogy nem viszik le és be kellett pisilnie és nem szidják meg érte (a karanténról szegényke nem tehet), akkor nem kínozza magát; de alapjáraton is úgy "áll hozzá", hogy nem akar még egyszer végig szenvedni 1 napot teli hólyaggal.

Annyi csak, hogy, ha ez sokáig tart, egy idő után "elkényelmesedik" és megint ott tart, hogy, ha pisilnie kell, máris ereszti ki, nem vár két séta között és megint nem lesz szobatiszta.

2020. márc. 13. 19:09
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Eddig ez szép és jó, de nekem amstaffom van panelban, akivel napi 5-6 órát aktívan töltünk. A lakásban képtelenség lenne ki tudja meddig lemozgatni. És nem csak nekem van nagyobb mozgásigényű társam. Tényleg meddig tartanak "házi karanténban", ha úgy alakul?
2020. márc. 14. 08:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!