Mit tegyek ha nem merem elvinni a kutyát sétálni?
Viszonylag kisvárosról van szó, viszont elég sok a kisebbség akiknek nincs kerítésük, vagy hianyos viszont kutyájuk van.
A kutyánk nagyon igényelné de a 2.5 éves kislányommal tudom csak elvinni, így viszont megnehezítve van a helyzetem ha egy kóbor kutyával vagy falkával találkoznánk, mert sajnos ez is mindennapos.
Sajnos volt már rossz tapasztalatom.
Mit tehetek? Elegendő az hogyha a kertben labdázunk?
A férjem kiszokta vinni hétvégenként de félek hogy ez esetleg kevés neki.
Köszönöm első! Fogalmam sincs, az erdő ilyen szempontból mennyire biztonságos? Mármint itt a vadakra gondolok.
2# az még talán egy fokkal jobb ha ott a gazdi, és remélhetőleg behívható a kutya de ahol se gazdi, vagy mondjuk egy lélek nem közlekedik az utcán épp akkor az még rosszabb.
Nekünk olyan is akadt hogy a betonkerítést átmászva szaladt utánunk a kutya, úgy hogy egy jókora út járda füves terület választott el minket!
Elvileg a paprika spray sem jó megoldás mert akkor még agresszívabb lehet, persze jól is kell célozni.
Bár nekünk is van még nem használtam.
Mondjuk gondoltam már valami kis kajára:D az vajon milyen megoldás?
Mezőgazdasági területet(szántót) keress. Földút, ilyen időszakban belátható messzire. Amikor be van vetve ne engedd a kutyát a földekre, csak az úton. Ezeken a helyeken, ha van erdősáv akkor: őz,nyúl,vaddisznó, esetleg borz, és róka fordulhat elő, sötétedésig csak az őzek, nyulak aktívak.
Hozzáteszem én páromnak nem engedem, hogy egyedül sétáltassa a kutyát, nem mindig hallgat rá, illetve megtartani se tudja. Esetleg, ha van lehetőségetek költözzetek el, mert egy ilyen hely nem csak a kutyasétáltatás miatt Mordor...
Köszönöm, sajnos a költözés nem megoldható!
Mondjuk az erdőben sétálástól eddig csak a vaddisznóktól félek, gondolom ha kicsinyei is vannak akkor a védelmezés miatt támadhat. Bár nem tudom a róka az mit csinálna...?
Nálunk ugyan ez a helyzet. Nagyon sok kisebbségi lakik körölöttünk. Kerítés nincs, kóbor kutya annál több. Mióta itt lakunk én sem viszem a kutyákat sétálni, mert ha falkában támadnak ránk nem tudom megvédeni őket. Szerencsére jó nagy a kert.
A kóbor kutyákat többször jelentettük már, de itt az önkormányzat nem csinál semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!