Mikor kezdődik a kiskutya áradat?
3-as
Ez nem mindenhol érvényes. Én egy vidéki menhelyről hoztam el egy kölyköt. 50 ezret kellett fizetnem. Az oltási programja még nem volt befejezve és ivartalanítva sem volt.
Úgy érti a fenti válaszoló szerintem,hogy az első utatok az állatorvoshoz kell hogy vezessen. Chip,oltások,féreghajtás,ivartalanítás nincs ingyen.
Én is azt mondom,hogy ne jófogáson keresgessetek kutyát,ne támogassátok azokat akik kedvtelésből "termelik" a kutyákat,hanem látogassatok el egy menhelyre ,és válasszatok onnan. Általában ott is van valamennyi jelképes összeg,de ha mondjuk ivartalanított kutyust fogadtok örökbe,akkor lehet hogy olcsóbban is jöhet ki a dolog.
A mi kutyánk múlt hónapban kapott el valamilyen fertőzést. A doki közölte,hogy minimum 60ezer lesz az aznapi költség (és még így sem biztos hogy megéli a következő pár napot a kutyus). Mindennap hordtuk vissza,szerencsére most már jól van,de kb. 130ezer forintba került. Csak azért írom le,hogy úgy készüljetek,hogy bármikor beüthet a "krach",lehet,hogy ilyen költségekkel is számolni kell.
Gondolj bele mennyit foglalkozhattak azzal az ingyen kiskutyával. Semennyit. Nincsennek oltásai, valószínűleg szaraz kenyéren élt, tehát immunrendszere sincs nagyon. Mindezek után megy a sírás rívás ha az új kutyát elviszi a parvó vagy dőlnek belőle a férgek elől hátul.
Bár úgyis jön a következő, a kiskutya hullámban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!