Kaptunk egy 2 éves keverék kutyát, hogy etessem?
Só (a fokhagymasó is só), főtt csirkecsont, tészta. Ezeket felejtsd el.
Tápból mit kap?
Ne sózd és ne fűszerezd a kajáját, mert beteg lesz tőle! Naturon add neki, vagy mégjob, ha nyersen adod a húst, csontos húst, belsőségeket! Keress rá erre: BARF. Tészta fölösleges és szintén ártasz vele, mert nem tudja megemészteni!
Milyen tápot kap? Jó minőségűt vegyél, ne boltit, ne tescos, lildl-s meg ilyeneket és ne is pedigree-t, ne friskiest! Jó tápok pl: Platinum, Wolf of Wilderness, Purizon, Applaws. Közepesek, de még jók: Happy dog, Bosch, taste of the wild, brit Premium. De ezen kívül rengeteg van még, nézd meg az összetételét, analitikai százalékokat! Sok hús legyen benne, minimum 30-40%, de minél több, annál jobb és lehetőleg gabonamentes legyen! A fehérje 24-30% között legyen! Tartalmazzon vitaminokat, ásványi anyagokat! Akkor jó a táplálék!
Ja és VAGY száraztáp VAGY barf(nyers etetés) szerint etess! Ne keverd a kettőt, mert rosszat teszel vele! És a főtt kaját se keverd a táppal!
Sok boldogságot a kutyushoz!
Főtt étel nem kell, elég egyszer etetni este, jó minőségű száraz táppal. Vagy lehet reggel-este is, a napi tápadagot megfelezve.
Ha mégis főzöl, akkor só nem kell, fokhagymasó végképp nem. Hagyma, fokhagyma káros, árt a kutyáknak.
Tésztára semmi szüksége.
Csontot főve, sülve, azaz hőkezelve nem javasolt adni.
8-as
Köszönöm,én is így gondolom!
Nem jó helyen kérdezted ezt meg, itt mindenki 30 ezres tápokkal eteti a kutyáját.
Mondom ezt úgy, hogy az én kutyám Wolf of Wildernesst kap szárazban, meg Rosie's Farm nedveset, nasinak meg szárított marhafület.
Szóval én normálisan etetem, ő sem szobakutya, egy kinti -mentett- skótjuhász.
Szóval igen, törekedj a minél jobbra, de azért nem muszáj a szuperprémium tápokat se megvenni.
Nézz ki egy középárkategóriást, ha neten rendeled pl a zooplus.hu-n elég jók vannak, és mivel ezekből a viszonylag jó száraztápokból kevesebb is elég neki, így majdhogynem olcsóbban jön ki, mintha össze vissza főzöl neki meg veszed a szupermárketben a Pedigreet.
Pl ez 15 kg és 14.000 ft, ingyen szállítás, gabonamentes. Nem tudom mekkora a kutya, de mérettől függően 15 kg 2-3 hónapig elég. Ha leosztod akkor napi max 200 ft-ra jön ki durván a kajája, az meg nem sok. Ha az is sok, akkor kár kutyát tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!