Mikor tűzel először egy labrador szuka?
Nem, 7 hónaposan egy nagy testű kutya inkább még ne legyen ivartalanítva szerintem, hiszen még fejlődik kb 1- másfél éves koráig biztosan!
Lassan látni fogjátok, hogy tüzel, akkor egy hónapig off a suli, de ha rendesen vigyázol rá, nem lehet "baj" :)
Nyugodtan ivartalaníthatod.
Az ivartalanítás időpontjáról nagyon eltérő állásfoglalások vannak, abban már szerintem a laikusok is egyetértenek, hogy nem kell az első ellést megvárni vele. Én a szakirodalmat olvasgatva a korai ivartalanítást támogatom többek között az altatatás ilyenkor alacsonyabb kockázata miatt.
Néhány olvasnivaló a témában:
"de egyszer szeretném ha lennenek kiskutyái:)"
Ha ezt megteszed, akkor szaporító leszel. Tudtad, hogy a kutyáknak megterhelő ez az egész és semmi öröme nincs benne? Tudtad, hogy ezzel megrövidíted az életét és növeled az emlőgyulladás, illetve rák esélyét? Tudtad, hogy felelőtlen gazda leszel, ha ennek kiteszed a kutyádat? Tudtad, hogy a hozzád hasonló "cukikutyikákatakarok" felfogásúak miatt vannak tele a menhelyek? Tudtad, hogy ha a kutyádnál ennyire felelőtlenül viselkedsz, akkor majd az a 6-8 kölyök is megsínyli miattad? Tudtad, hogy a labradorod csak fajta jellegű keverék? Bizony, mivel ha tenyésztőtől való volna, meg sem fordulna a fejedben, amire készülsz.
A kutyádnak évekkel rövidíted meg az életét azzal, hogy kölyköket akarsz tőle.
Az ivartalanítás pedig sokkal kockázatosabb idősebb korban, mint fiatalon. Az egészségét és az életét kockáztatod azzal, hogy jómajdkésőbb.
Csak, hogy tudd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!