Egybenőtt a tappancsán két ujj?
Most vettem észre, hogy az egy éves tacsimnak mind a négy lábán a két középső lábujjának az alja teljesen egybe van nőve. Nem az "úszóhártyára" gondolok, ami a lábujjai között van, hanem a kis fekete párnás tappancs részre.
Van két másik tacskóm, nekik nem ilyen, nekik rendesen külön vannak a kis ujjak. Ez mitől lehet? Származhat belőle valami hátránya?
Jaj de cuki olyan mint egy szivecske.
Amúgy semmi hátránya nem adódik ebből. A mamámnak 2 lábujja van összenőve és semmi baja! :D :D
4-es, és 3-as mamája: Ti kutyák vagytok? :D
Amúgy persze, hogy semmi hátrányotok nem származott belőle: a ti lábujjatok - a talpatok teljes területét nézve - igencsak pirinyó, és sok van belőle. Nem is nagyon van már hasznuk.
Ráadásul az ember az ideje többségében cipőt, papucsot visel, tehát pláne nem használja a lábujjait.
A kutyának ez egy picit problémásabb: Azzal a két ujjával nem tud "kapaszkodni", ha nehezebb terepen (erdei túra, vagy egy sima domb, emelkedő) de könnyen alkalmazkodik a helyzethez.
Láttam már ilyet, igazából ameddig nem fájlalja addig nincsen gond, viszont sérülékenyebb.
Ha elkezd sántikálni automatikusan doki(de mondjuk ez alap:))
Törzskönyves tacskó?
Az aranysakálnak van összenőve két talppárnája, és képes szaporodni a kutyával. Ha nem tk-s tacsi akkor lehet a régebbi felmenői között volt sakál.
Utolsó ennek a fajtatisztasághoz sok köze nincs :D
Nagytestű törzskönyves kutyát ismerek akinek ilyenek az ujjai :D
Semmi baja nem lesz, több kutyával találkoztam már munkám során akiknek ilyen tappancsa. Hátránya nincs belőle :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!