Mit tehetnék még?
Borzalmasan kínlódok már a kutyámmal, 4 hónapja. Nem megy vele a szocializáció, bármit is próbálok. Ez abban merül ki, hogy ha kutyát lát, borzasztóan ugat, nyüszít, rángat. Hiába szólok rá, kiabálok rá határozottan, próbálkozok jutalomfalattal, semmi. Elvégeztünk egy kezdő tanfolyamot kutyasuliban, az ottani kutyákat megszokta, a többit ugyanúgy ugatta. Vittem tovább másik iskolába, ott hülyének nézték hogy én miért nem tudom ezt kezelni. Vittem tovább másik helyre, ott azt mondta az oktató hogy kezelhető, társaságban kéne lennie, vigyem oda kutyaoviba, de klikkerrel tanít. Én ezt nem szeretném. Felhívtam az első kutyaoktatót, aki megnézte, mit csináljak a kutyával az utcán, de nem hat semmi. Ha beviszem a futtatóba ismerkedni, ugatva kergeti a kutyákat, és csipkedi őket. Az embereket viszont imádja, és van egy kutya haverja is, de a többivel nem jön ki. Nagyon el vagyok keseredve, mert szeretném hordani klub foglalkozásokra, nyomkövetésre, hogy jön a jobb idő túrázni, meg strandolni a Balatonra. Kutyás boltba is imád járni, de ki kell fogni hogy ne legyen bent más kutya. Vinném magammal olyan éttermekbe is, ahova mehet kutya, de így sehova nem tudok vele menni.
A leszoló kommenteket nem kérem, próbálok mindent megtenni hogy megoldják ezt a problémát. Ha van valami ötletetek, tapasztalatotok, kutyaoktató, bármi ami segítség lehet, szívesen fogadnám. (A kutya 7 hónapos, Bp-en élünk, de 100-150km-es körzetben utaznék is vele ha valaki ott tud jó oktatót).
A kutya mindig pont olyan, amilyenre a gazda neveli! Te arra nevelted eddig, hogy kutyák közt kezelhetetlen legyen és húzza a pórázt! És azt gondolod, hogy nem te vagy ebben a kérdésben a ludas?
A retriever póráz pedig akkor fojt, ha nem tudod használni! Nem hiszem el, hogy az oktató azt tanácsolta, hogy hadd húzzon benne a kutya, hadd fojtson benne!
A letiltás pedig akkor megy, ha abban következetes vagy! Ha azonnal eléred, hogy abba hagyja a rossz viselkedést! Nyilván ez nincs meg. Nyilván te próbálsz rászólni, majd nrm sikerül és ráhagyod... Lényegében megtanítod, hogy ne hallgasson rád.
El tudom képzelni, hányszor volt dolgod ilyen esettel. Gondolom most okítasz a kutyás könyvből tanultakkal. Már van időpont szocis tréningre, nem kell több javaslat, köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!