Látezik Babézia elleni védőoltás?
Az 1.-vel ellentétben szerintem a cseppek és a nyakörvek nem érnek semmit csak a tabletta (bravecto)!
Eddig bármilyen cseppet vagy nyakörvet használtam a kutyáimon mindig voltak bennük kullancsok! Amióta a bravecto tablettát használom egy kullancsot sem láttam még csak a szőrükön sem.
Amúgy az hogy megcsípí nem jelent semmit, attól a kutya nem kap el semmi betegséget, ugyanis a kullancsnak minimum 24 óra kell, hogy átadjon bármilyen betegséget...
És nálunk nincs sajnos babézia ellen oltás.
Imizol van ellene,de erős gyógyszer így csak babézia gyanúnál vagy ha az akkor adják be!
Tehát te havonta nem adathatod be!!
Sajnos a megelőzésen van a hangsúly
Nálunk a foresto nyakörv vált be több mint 5 éve használjuk. (lekopogom) nem volt probléma, 5 év alatt 3x találtunk száradt,döglött kullancsot.
Amúgy igen 24 óra elteltével öklendezik vissza az esetleges fertőzött vért a kullancsok. De addigra a gyógyszeres vér kinyírja.
1-es vagyok:
A kullancs akkor tud átadni vírust, ha felszívja magát. Ez 24 óra. DE! Ha egy állatból kíhúzzák, már teljesen megszívottan, akkor a kutyát megcsípte pillanatok alatt bejuthat a szervezetbe a vírus.
Így van, de fogd már fel hogy a tabletta még az előtt megöli hogy megszívhatta volna magát!
Ezért tabletta mellett kizárt a fertőzés, sőt az én kutyáimra rá sem másznak így meg sem csípik őket. Amikor meg nyakörv vagy csepp volt rajtuk simán volt bennük kullancs meg mászkáltak rajtuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!