Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Látezik Babézia elleni védőoltás?

Látezik Babézia elleni védőoltás?

Figyelt kérdés
A Lyme-kór ellenit beadatom illetve már most januárban adtam a kutyusnak kullancs elleni tablettát. Mivel enyhébb a tél tavaly januárban is volt már sajnos kullancsos kutyus.
2020. febr. 1. 09:05
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Létezik, de Magyarországon nincs. Egyébként sem túl hatékony, max. a kullancsirtók kiegészítéseként lehet használni. De ha a babéziától félsz, ne tablettát adj, az nem ér semmit ellene. Amikor a tabletta “aktiválódik” a kullancs már megcsípte a kutyát. Válassz inkább a bőrre csepegtetős termékeket, vagy nyakörvet. Az oltás pedig csak a tünetek enyhítésére jó.
2020. febr. 1. 09:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az Imizol az. Egy hónapig védi a kutyát, csakhogy teljesen tönkre teszi közben a veséjét, így csak fertőzéskor adnak az orvosok.
2020. febr. 1. 16:06
 3/8 anonim ***** válasza:

Az 1.-vel ellentétben szerintem a cseppek és a nyakörvek nem érnek semmit csak a tabletta (bravecto)!

Eddig bármilyen cseppet vagy nyakörvet használtam a kutyáimon mindig voltak bennük kullancsok! Amióta a bravecto tablettát használom egy kullancsot sem láttam még csak a szőrükön sem.

Amúgy az hogy megcsípí nem jelent semmit, attól a kutya nem kap el semmi betegséget, ugyanis a kullancsnak minimum 24 óra kell, hogy átadjon bármilyen betegséget...

És nálunk nincs sajnos babézia ellen oltás.

2020. febr. 1. 16:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Imizol van ellene,de erős gyógyszer így csak babézia gyanúnál vagy ha az akkor adják be!

Tehát te havonta nem adathatod be!!

Sajnos a megelőzésen van a hangsúly

Nálunk a foresto nyakörv vált be több mint 5 éve használjuk. (lekopogom) nem volt probléma, 5 év alatt 3x találtunk száradt,döglött kullancsot.

Amúgy igen 24 óra elteltével öklendezik vissza az esetleges fertőzött vért a kullancsok. De addigra a gyógyszeres vér kinyírja.

2020. febr. 1. 19:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Nekem bevált a tabletta is és a cseppek is. A tabletta abból a szempontból jobb, hogy nem valarózik tőle a csepptől igen sajnos.
2020. febr. 1. 20:51
 6/8 anonim ***** válasza:
47%

1-es vagyok:

A kullancs akkor tud átadni vírust, ha felszívja magát. Ez 24 óra. DE! Ha egy állatból kíhúzzák, már teljesen megszívottan, akkor a kutyát megcsípte pillanatok alatt bejuthat a szervezetbe a vírus.

2020. febr. 2. 08:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Így van, de fogd már fel hogy a tabletta még az előtt megöli hogy megszívhatta volna magát!

Ezért tabletta mellett kizárt a fertőzés, sőt az én kutyáimra rá sem másznak így meg sem csípik őket. Amikor meg nyakörv vagy csepp volt rajtuk simán volt bennük kullancs meg mászkáltak rajtuk!

2020. febr. 2. 09:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja az meg lemaradt hogy tabletta mellett ki sem kell szedni a kullancsot ha belemegy mert magától elszárad és leesik...
2020. febr. 2. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!