Olvastam itt régebben hogy valakinek a kutyájának a lábujjai között begyulladt, piros volt. Ki volt az?
Mert az én kutyámnak is olyan, egyfolytában nyalogatja. Mi volt a tiédnek a problémája? Már nem emlékszem.
Remélem elolvasod.
Vagy ha nem, valaki más tudna segíteni?
Szia!
Az én kutyámnak volt ilyen,én is írtam ki kérdést ezzel kapcsolatban,nem tudom rám gondoltál-e... :) Sajnos az én kutyám már nem él,így a probléma oka se derült ki... Először toklászra gyanakodtak,többször felvágták és kitisztították neki,de nem javult.Aztán próbálkoztunk kaját váltani,hátha arra allergiás,de ez se segített...
Milyen fajta kutyád van amúgy?
1 vok
ezt nézd meg: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__255836-mi-leh..
Többek között az én kutyámnak volt ilyen.Én is irtam oda.
Disznó húst, böröket, mücsontot ilyesmit ne egyen!!!
Hosszú idö amig rendbejön.
Amikor egyedül hagytuk rá kellett húzni a nyakkarimát(vagymit)mert maint kitettük a lábunkat a lakásból, rögtön véresre szopogatta a lábujjak és a párnák közti bört.
Segit a viszketés ellen a szódabikarbónás vizzel mosogatás, ez enyhiti a viszketést. Esetleg be is lehet finoman hinteni vele. Ez nem mérgezö, de nem kell túlzásba vinni, hogy az egész zacskót lenyalja a lábáról. Segit a hipermangános vizbe való áztatás pár percig (én gumikesztyüt vettem fel mert nem akartam, hogy elszinezze a kezemet ahogy mosogatom a lábát).
Mindig rá kell szólni, hogy ne nyalogassa, esetleg ellökni onnan a fejét ovatosan. A miénk annál jobban harapdálta, amikor észrevette, hogy jövünk, azt az egy másodpercet ki kellett használnia, mielött ellökjük onnan a fejét.
Köszönöm a sok választ! Nem toklász, már nagyon alaposan átnéztem, és igazából a jobb első lábánál az ujjai között nagyon piros, gyulladt, de nem gennyes, és a másik mellső lábánál meg csak sötét rózsaszín. Szóval mindkét első lábánál ez a gond.
Igen, én is mikor észreveszem, rászólok. De hiába.
Műcsonttól is lehet ez?!?!? Ú-ha! Szerintem a kutyám (tacsi-pincsi keverék) műcsont függő. Elég sokat megeszik belőle! Bár most egy nagyot vettünk neki, és azzal küzd, de a kb 15 centiset 2-3 nap alatt elfogyaszt. (de nem kap mindig utána mikor megette) Lehet arról kéne leállni?
Vagy esetleg allergia lehetne? Mert elég sokat vakaródzik. A doki azt mondta, hogy hát mi is vakaródzunk, de szerintem ez már nála túlzás.
Igen, hosszabb idöre le kellene állitani a mücsonti meg egyéb ilyesmiröl. Helyette sok séta, figyelemelterelés kell. Nekünk az is sokat segít, hogy egy hónapja kibéreltünk egy kis telket tölünk 5.1 kilóméterre, amit a kutya a saját lábán tesz meg, bicikli mellett jön (kocog)földesúton. Ö nagyon mozgásigényes, de szerintem a tiédnek napi többszöri séta, játék elveszi a vakarózáskedvet, mert még mozog is a lábi, meg szellözik közben.
Én azt mondom, hogy kajával óvatosan, pulykás csirkés marhás okés, DE vadas és sertés ne legyen a menüjében. És a godis-okat (finomságok-at) felejtsd el jó idöre, add oda másik kutyásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!