A kutyám nem eszi a száraz tápot, mit csináljak vele?
Az enyém is egy idő után rá se nézett a tápra. Előszőr még felöntögettem neki levessel, adtam hozzá konzervet stb aztán már szinte úgy se.
Inkább veszek neki csirke húst és megfőzöm neki rizzsel. Legalább tudom mi van a kajájában :D meg mivel kis testű 3 napra elég egy egész csirke
Milyen tápot kap?
Egyébként azért nem eszi, mert kap finomabbat (kutyakonzerv, húsmaradék...). Ez olyan, mintha a gyereked nem enné meg a "rendes" (értsd: fejlődéséhez szükséges, egészséges) kaját, mert úgyis tudja, hogy kap helyette pl. csokit.
Megoldás: nem kap mást, csak a tápot. Vízzel, kevés natúr joghurttal, sótlan húslével lehet kicsit ízesíteni neki.
Maradékot, konzervet érdemes elfelejteni.
Egészséges kutya étel mellett éhen halni nem fog.
Alternatíva: táp helyett BARF etetés.
Az utolsó válaszolónak van igaza, legyél szigorúbb a kutyával, ha nem kell neki a száraztáp, akkor vedd el tőle, majd megeszi ha elég éhes lesz. Tudom ez szívtelennek tűnik, de muszáj következetesnek lenni, különben a fejedre fog nőni a kutya és egyre több mindent megenged magának.
Szóval se leves, se felöntés, se csirkehús, se semmi, csak a száraztáp, ha nem kezdi el enni, akkor vedd el tőle, a következő etetésnél újra, hidd el egy idő után úgy fogja falni a tápot, mintha a legfinomabb steaket sütötted volna neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!