Szerintetek milyen lenne egy fekete kan dobermannak az a név, hogy Lucifer?
Nekem is tetszik, szerintem is passzol hozzá, sokkal furcsább lenne, ha Masninak vagy Puszedlinek hívnád, de abba se lehetne senkinek beleszólása, mert az a fontos, hogy a gazdinak tetsszen, a kutyának ha megjegyezhető, könnyen kiejthető neve van édes mindegy, hogy amúgy mit jelent.
Az is igaz, amit a többiek írnak, mivel kicsit hosszabb név valószínű, hogy becézve fogod használni, séta közben nem a teljes neve lesz a hívónév. Az is lehet, hogy valami egészen más becenevet kap, az én kutyám is hallgat a bogyóra, bubekra, bumburnyákra, pedig köze nincs az igazi nevéhez :D
Ami miatt egyébként kifejezetten tetszik az az, hogy nem tucatnév, névadásban én egyedül ezt látom problémának, nálunk volt egy időszak amikor a kutyasuliban a 10 fős csoportban 2 marcipán és 2 málna is volt, de ez is a gazdi saját döntése, ha neki ez tetszik szíve joga úgy hívni.
Néhányan ellenzik a negatív jelentésű neveket, mert azzal akaratlanul is rossz viselkedést társítanak a kutyához és egyesek szerint ez önbeteljesítő jóslatként majd kihat a kutya személyiségére. Én ezt nem tapasztaltam, ismertem Ördög nevű németjuhászt, Cunami akitát, Devil mopszot, Loki border collie-t, mindegyik tök jófej kutya volt, szóval én nem gondolom, hogy ez valóban befolyásolna.
Nem rossz név, de hogy fogod becézni? Luci vagy Feri? Csak a Lucifer egészben hangzik jól. Bocs.
Dobermannos vagyok jómagam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!