Most dobjam ki a kutyámat?
Sosem értettem ezt, nekem soha egyik kutyám sem kóborolt. Azt nem tudom, hogy ha ennyire nem tudjátok biztosítani neki az ALAP dolgokat (pl. egy normális kerítés), akkor mi a jó francért viszitek haza már az X. kutyát.
A 2 méteres kerítés nyilvánvalóan túlzás, hiszen egyik kutya sem tud repülni, valahol van valami hiba a rendszerben, amit kijátszik. Vannak nehezebben kezelhető kutyák, de valahogy nem tudom elhinni azt, hogy valakinek mindegyik kutyája szökős.
Szerintem add örökbe és ne legyen többet kutyátok!
“ A 2 méteres kerítés nyilvánvalóan túlzás, hiszen egyik kutya sem tud repülni, valahol van valami hiba a rendszerben, amit kijátszik.”
2 ismerősömnek is volt ilyen németjuhásza. A mi kis keverékünk meg gyerekkoromban a drótkerítésen fel tudott menni, az kb 1.80 lehetett.
Egy kutyát nevelni kell és foglalkozni vele. Nem értem kerti dísznek minek? Ház őrzésre meg amúgy sem alkalmas (ha elszökik főleg plusz ott a méreg) olcsóbb is egy riasztó rendszer.
A kutyát sétáltatni kell, különben unatkozni fog és megszökni. Mindegy mekkora terület az udvar. Az én szüleim se értik meg, hogy a 40 kilós kutyájuknak nem elég az 1 km séta azért bővíti ki magának.
Párom anyja se érti meg, hogy a 80 kilós kutyáját nem kéne bezárni egy 2x2 méteres előtérbe mert agresszív lesz. Most meg fél tőle.
Annyi cikk foglalkozik a kutyákkal nem értem miért olyan nehéz utána nézni és elfogadni, hogy egy élőlénynek több kell mint víz+kenyér és egy pár méteres lánc....főleg egy olyan állatnak aki ennyire oda adó az emberek iránt. Ráadásul ilyen értelmesek is. Kb akármire meglehet tanítani őket.
Ajándékozd el inkább a kutyád ha ennyire nem vagy hajlandó foglalkozni vele. Mert az, hogy megeteted (talán) az nem foglalkozás.
Több sebből vérzik a dolog.
1. Chipet minden 4 hónaposnál idősebb kutyába kell rakatni, nem 1 éves korban. Ezenkívül 1 éves korra rendelkeznie kell 2 db veszettség elleni oltással is, ami a tiédnek szintén nincs. Ezt sürgősen pótolni kellene.
2. Nem megkötni kell a kutyát, hanem nevelni, foglalkozni vele, mindennap elvinni sétálni, lemozgatni stb. Ezenkívül ivartalanítani.
3. Szökés ellen olyan kerítést kell csinálni, melyet sem átugorni, sem átmászni, sem szétszedni nem tud, sem alatta kibújni, átásni. Javaslat: 2 méteres vasbeton háló, a teteje befelé meghajlítva, amin nem tud kijutni. Míg ez nincs kész, addig kösd meg, de futóláncra, minél nagyobb területen tudjon mozogni, és mindennap vidd hosszú sétákra.
Megjegyzem, kutyát nem kötelező tartani.
Én vidéken alapból betiltanám a kutyatartást minden olyan sültparaszt számára, akinek a kutya csak tárgy, kikötve tartják, moslékkal etetik stb.
Mondjuk panelban sem engedném, de az egy másik kérdés.
Tényleg érthetetlen, hogy minek kell nektek kutya, élőlény. Vegyetek riasztót, de talán a szomszéd Böske nénnye is elég lesz erre a célra.
"Dobjam ki a kutyámat?" - téged kéne kidobni, vagy kilőni a Holdra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!