Nagy testű (30 kg-os) kutyának láz esetén lehet adni emberi lázcsillapítót? Pl. Béres láz, algopirin, rubophen? Ha igen, akkor mennyit?
Figyelj oda, nehogy kullancstól legyen lázas!
Egyébként sok olyan kutya gyógyszer van, aminek ugyan az a hatóanyaga, mint az emberi gyógyszernek! Ezt nem én találtam ki, állatorvos-hatóanyag-szakértő mondta. Csak ugye az emberi gyógyszernél jóval drágább az állati...
Én állatorvosi tanácsra írattam fel háziorvosommal egy bizonyos gyógyszert, és azt adtam a kutyának...mert fele annyiba került.
Persze ezzel nem azt állítom, hogy otthon kitalálom, hogy mi a baja a kutyának, és adok neki emberi gyógyszert.
Szóval nem kell kapásból leugatni a kérdezőt.
De az Algopyrin mehet nyugodtan egy féllel:)
én nem adnék neki semmit amig az orvos nem látta
csinálj neki hütöborogatást, vízes törölközövel ...rakd a kádba, locsold le
mellesleg ha az én kutyám lenne, már rég utban lennék a legközelebbi állatkórházba, nem várnák arra hogy a doki felvegye a telefon, a majdnem 40 fokos lázba bármikor belehalhat
Én minden gyógyszerbeadás előtt megkérdezem az orvost, mert vannak gyógyszerek, amiket tilos a kutyának adni. Algopiryn nem ilyen, azt nekem is javasolta már.
De nem biztos, hogy be kell adni, figyeld inkább, hogy van-e egyéb tünet. Néhány éve nyáron az én kutyám is belázasodott, aztán reggelre semmi baja nem volt. Az orvos azt mondta, hogy biztosan túl sokat szaladgált a napon és kapott egy kis napszúrást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!