Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagy testű (30 kg-os) kutyának...

Nagy testű (30 kg-os) kutyának láz esetén lehet adni emberi lázcsillapítót? Pl. Béres láz, algopirin, rubophen? Ha igen, akkor mennyit?

Figyelt kérdés
2010. júl. 21. 17:50
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
a többieknek köszönöm!
2010. júl. 21. 18:02
 12/17 anonim válasza:
szívesen
2010. júl. 21. 18:04
 13/17 anonim ***** válasza:

Figyelj oda, nehogy kullancstól legyen lázas!

Egyébként sok olyan kutya gyógyszer van, aminek ugyan az a hatóanyaga, mint az emberi gyógyszernek! Ezt nem én találtam ki, állatorvos-hatóanyag-szakértő mondta. Csak ugye az emberi gyógyszernél jóval drágább az állati...

Én állatorvosi tanácsra írattam fel háziorvosommal egy bizonyos gyógyszert, és azt adtam a kutyának...mert fele annyiba került.

Persze ezzel nem azt állítom, hogy otthon kitalálom, hogy mi a baja a kutyának, és adok neki emberi gyógyszert.

Szóval nem kell kapásból leugatni a kérdezőt.

De az Algopyrin mehet nyugodtan egy féllel:)

2010. júl. 21. 18:09
 14/17 anonim ***** válasza:

én nem adnék neki semmit amig az orvos nem látta

csinálj neki hütöborogatást, vízes törölközövel ...rakd a kádba, locsold le

mellesleg ha az én kutyám lenne, már rég utban lennék a legközelebbi állatkórházba, nem várnák arra hogy a doki felvegye a telefon, a majdnem 40 fokos lázba bármikor belehalhat

2010. júl. 21. 18:14
 15/17 anonim ***** válasza:
Hűtőborogatás nem rossz ötlet avval biztos nem árthastz neki. Nem voltál vele sokat a napon? Remélem megygógyul a kutyád! Jobbulást Neki!
2010. júl. 21. 18:43
 16/17 A kérdező kommentje:
köszi az ötleteket! felvette a doki, azt mondta, adjak neki egy egész algopyrint és ne izguljak, mert ha nem hányt meg semmi másban nem tér el a viselkedése azon kívül, ami eddig is volt (kicsit reszket) akkor semmi komoly nem lehet, de holnap vigyem be.
2010. júl. 21. 18:54
 17/17 Akiteki ***** válasza:

Én minden gyógyszerbeadás előtt megkérdezem az orvost, mert vannak gyógyszerek, amiket tilos a kutyának adni. Algopiryn nem ilyen, azt nekem is javasolta már.

De nem biztos, hogy be kell adni, figyeld inkább, hogy van-e egyéb tünet. Néhány éve nyáron az én kutyám is belázasodott, aztán reggelre semmi baja nem volt. Az orvos azt mondta, hogy biztosan túl sokat szaladgált a napon és kapott egy kis napszúrást.

2010. júl. 21. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!