Dobermann vagy Rottweiler a jobb kutya?
Azt hallottam dobermannt könnyebb tanítani, meg a fürgébb is mint egy roti, azt mondják az nagy behemót. Olyan kutyát szeretnék, akit majd megtaníthatok mindenre, meg majd elvinni suliba, képezni öv-re. Többen mondták a dobit, hogy a roti keményebb kutya, meg néha makacskodik.
Szerintetek a dobermann jobb választás lenne?
Attól függ mire akarod a kutyát...
Dobermann azért jó mert gyorsabb és harapósabbra fel lehet nevelni, de viszont gyerekeket szereti meg csípni egy kicsit a fogaival,
Rotit azért ajánlóm mert jó házőrző és gyerek barát is,
A dobermann talán kicsit fogékonyabb, de a rottweilert is meg lehet tanítani nagyon sok dologra.
Én a rottweilert ajánlanám, mert az nagyon jó házőrző, szereti a gyerekeket, védelmezi a gazdáját, megbízható, hűséges. Szerintem a legjobb kutyafajta a világon!
Mindig örök barátod marad!
Remélem segítettem!
Van egy rotim és egy dobberman-erdélyi kópó keverékem. Nálunk a roti sokkal akaratosabb, ő áll feljebb a ranglétrán, ő eszik először, stb. Nagyon tanulékony, viszont csak akkor, hogyha van hozzá kedve, de van olyan amikor megmakacsolja magát, és nem hallgat másra, csak rám, egyébként engedékeny, de ilyen esetekben nehéz kezelni valaki olyannak, aki nem ismeri úgy mint én.
A dobival merőben más a helyzet. Ő egyáltalán nem hisztis, mindig kegyensúlyozottan viselkedik, viszont nehezen fogadja el az idegeneket, nem bánt senkit, de hogyha vendégek vannak nálunk, ő bebújik a házába, és inkább csak a kert hátsó részében mozog, oda ahol idegenek vannak nem szívesen megy.
Tudni kell a két kutyusról, hogy a dobbermant menhelyről hoztam, a rotit elütötte valami, és az út széléről szedtem össze, akkor szörnyű állapotban volt.
Imádom mindkettőt, viszont a roti sokkal ragaszkodóbb, engedékenyebb, mint a dobberman. Mindkettő okos, de én a rotit választanám.
Számomra egyértelműen a Rottweiler a nyerő.
Semmi rosszat nem tudok rá mondani, imádni való, okos, értelmes, hűséges, szófogadó, barátságos, játékos, és ha kell agresszív.
Egyáltalán nem tudok rá rosszat mondani, azt sem, hogy LUSTA lenne....
Én nagyon szeretem az ő fajta jellemzőjét, a többi meg nevelés kérdése.
(Soha nem a kutya a hibás, ugyan úgy, mint a gyereknél, hanem a gazda, a szülő...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!