Mi az előnye a préium tápoknak?
Fressnapfos újság hátoldalán írja, hogy kevesebbet kell a kutyának adni, és kevesebbet piszkít is. Mert "kíváló emészthetőségű"
"Nagyobb tápérték, kissebb mennyiség Jobb minőség, alacsonyabb költségek, Egyszerűbb takarítás, kevesebb hulladék"
Ezek a márkák vannak feltüntetve:
Select Gold, Royal Canin, Pro Plan, Real Nature, Happy Dog. Hill's.
Szerintetek ez mind igaz, nem csak reklám fogás, hogy majd kevesebbet piszkít a kutya?
Szerintem hasonlítsd össze ezeknek az összetételét egy hagyományos tápéval.
Biztos jobb a minősége, "egészségesebb", de nálam az nem szempont, hogy mennyit sz*rik a kutyám/macskám.
Igen, ez tapasztalat. Ha véletlenül nincs itthon kaja, és kiugrom a sarki boltba valami sza.rt venni neki, akkor kb. kétszer annyi a kaka mennyisége, és sokkal rosszabb a színe, állaga is.
Ugyanis a rossz minőségű táp csak átmegy a kutyán, de nem szívódik fel belőle kb. semmi, mivel nagyon alacsony a tápértéke. Csak a hasa lesz tele vele, de nem emészt meg belőle kb semmi.
Egy jó minőségű tápban sokkal több a tápanyag, ami fel tud szívódni, és így kevesebb jön ki, mint amennyi bemegy.
Nekem macskám van. Igaz! Mondjuk nem a legprémiumabb kajákat szoktam neki venni, de a lehetőségeimhez mértem igyekszem jókat venni neki. Mivel benti macska, és alomba piszkít, így mindig látom, hogy mi a helyzet :-)
És valóban, ha jó táppal etetem kevesebbet kakil. Míg a silányabb minőségű kajáktól láthatóan többet (nem többször, hanem nagyobb adagokat).
A prémium tápokban egy közepes termetű kutyának 20 dkg mennyiségben megvan az a tápérték, ami a hulladékban 2 kilóban sincs.
Tehát pedigreeből meg kell ennie két kilót, hogy ugyanannyit egyen mind mondjuk RC-ből.
Szerinted melyiktől fog kevesebbet kakálni?
Nem beszélve róla, hogy anyagilag is olcsóbban jössz ki, számolj utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!