Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi az előnye a préium tápoknak?

Mi az előnye a préium tápoknak?

Figyelt kérdés

Fressnapfos újság hátoldalán írja, hogy kevesebbet kell a kutyának adni, és kevesebbet piszkít is. Mert "kíváló emészthetőségű"

"Nagyobb tápérték, kissebb mennyiség Jobb minőség, alacsonyabb költségek, Egyszerűbb takarítás, kevesebb hulladék"

Ezek a márkák vannak feltüntetve:

Select Gold, Royal Canin, Pro Plan, Real Nature, Happy Dog. Hill's.

Szerintetek ez mind igaz, nem csak reklám fogás, hogy majd kevesebbet piszkít a kutya?

2010. júl. 20. 18:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem hasonlítsd össze ezeknek az összetételét egy hagyományos tápéval.

Biztos jobb a minősége, "egészségesebb", de nálam az nem szempont, hogy mennyit sz*rik a kutyám/macskám.

2010. júl. 20. 19:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez tapasztalat. Ha véletlenül nincs itthon kaja, és kiugrom a sarki boltba valami sza.rt venni neki, akkor kb. kétszer annyi a kaka mennyisége, és sokkal rosszabb a színe, állaga is.

Ugyanis a rossz minőségű táp csak átmegy a kutyán, de nem szívódik fel belőle kb. semmi, mivel nagyon alacsony a tápértéke. Csak a hasa lesz tele vele, de nem emészt meg belőle kb semmi.

Egy jó minőségű tápban sokkal több a tápanyag, ami fel tud szívódni, és így kevesebb jön ki, mint amennyi bemegy.

2010. júl. 20. 19:02
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem macskám van. Igaz! Mondjuk nem a legprémiumabb kajákat szoktam neki venni, de a lehetőségeimhez mértem igyekszem jókat venni neki. Mivel benti macska, és alomba piszkít, így mindig látom, hogy mi a helyzet :-)

És valóban, ha jó táppal etetem kevesebbet kakil. Míg a silányabb minőségű kajáktól láthatóan többet (nem többször, hanem nagyobb adagokat).

2010. júl. 20. 19:04
 4/8 anonim ***** válasza:
34%
Az tényleg csak reklámfogás, meg jó eséllyel az is, hogy kevesebbet kell belőle adni. Én csak minimális különbséget tapasztaltam. Viszont tagadhatatlan előnye, hogy nem szemetet eszik a kutya, hanem tényleg teljes értékű eledelt. Kisebb az esélye a betegségekre, erősebb, élettel telibb lesz.
2010. júl. 20. 19:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém speciel pedigreeből gondolkodás nélkül bevág egy fél kg-os zacskót, míg prémium tápből 30 dkg bőven elég neki. Szóval az is igaz, hogy kevesebb kell belőle.
2010. júl. 20. 19:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát az a tapasztalatom itt a környéken, hogy az én kutyám (nagyobb részt) prémium tápot kap és a széklete "kellemesen" összeszedhető állagú, egy másik kutyus házikosztot és konzervet kap neki az aktuális kajától függően (1,csirke, 2,máj, 3,konzerv) fura színű és állagú többnyire feszedhetetlen a "termék" és egy másik kutyusnak szárnyas alleriája van ezért főleg házikosztot kap szinte állandóan híg a széklete.
2010. júl. 20. 19:35
 7/8 Akiteki ***** válasza:

A prémium tápokban egy közepes termetű kutyának 20 dkg mennyiségben megvan az a tápérték, ami a hulladékban 2 kilóban sincs.

Tehát pedigreeből meg kell ennie két kilót, hogy ugyanannyit egyen mind mondjuk RC-ből.

Szerinted melyiktől fog kevesebbet kakálni?

Nem beszélve róla, hogy anyagilag is olcsóbban jössz ki, számolj utána.

2010. júl. 20. 19:38
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Igaz. Az én kutyám is mindenféle sz*rt evett régen, akkorákat kakilt, és a tálják tele kellett tölteni, most meg elég egy pohárkával a jó tápból...
2010. júl. 20. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!