Mit adjak enni a 2 és fél hónapos kutyámnak, ha a kutyatápot nem hajlandó (vagy csak nagyon keveset) megenni?
Épp most szoktatod le róla, hogy rendesen megegye a kajáját. Ha nem eszik, kap helyette mást.
Nem szabad! Hidd el, a hajad ki fog hullani.
Én már végigcsináltam 15 évvel ezelőtt az első kutyámnál.
Vegyél neki jó minőségű tápot (ne a dog chowt! ha ragaszkodsz a purinához, akkor pro plant), tedd ki az adagját. Ha nem eszi meg 10 perc alatt, elveszed. (persze csak akkor, ha nem éppen eszik) Következő etetésnél ugyanez. Harmadik nap a tányért is be akarja falni.
Én se enném meg a sült húst salátával, hogyha az lenne a következménye, hogy kapnék helyette fagyit :)
Ne aggódj, rá fog jönni, hogy vagy azt eszi, vagy semmit, és meg fogja enni. Olyan kutya még sose volt, aki éhen halt, pedig előtte volt a kaja mindennap háromszor.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:17
Mit jelent nálad a fogyás? Mert az, hogy meg van a horpasza és tapinthatóak a bordái, az teljesen egészséges. Ha váltogattad a tápokat, az is lehet baj, mert végülis így is kapott mást.
Ugyanakkor alapvetően egészségesebb a kutyának, ha húst eszik hetente többször, tehát ha házikoszt alatt azt érted, hogy direkt neki főzöl, és tudod, hogy mikre van szüksége a megfelelő táplálékhoz, akkor semmi gond nincs a házikoszttal, sőt! A tápot azoknak találták ki, akik nem tudnak/akarnak főzni a kutyának, mégis azt szeretnék, ha mindent megkapna, amire a szervezetének szüksége van.
Az is lehet a gond, hogy váltogattad a tápokat, de biztosan egyed függő is, és elhiszem, hogy előfordul olyan, aki nem hajlandó megenni a tápot.
Az ízesítés húsleves levével nálad is beválhat amúgy. Ha akarsz tápot etetni, akkor azt érdemes kipróbálni.
Volt már olyan, aki esküdött, hogy a kutyája irtó rossz evő és nem hajlandó enni. Elhoztam és két hét alatt zabáló kutyát csináltam belőle. Tuti, hogy ilyenkor mindig a gazda a ludas. Nem, nem ad neki mást... csak egy kis jutalomfalatot, egy kis tejecskét reggel, és hasonlók. Ezeket kell elfelejteni a problémás étkezésű kutyáknál.
Nálunk semmi nincs, ha nem esznek rendesen. Jutalomfalat csak feladatért jár. Bár nálunk nincs olyan hogy valaki ne enne, mert akkor a másik megpróbál besegíteni. Én meg szemét vagyok és nem hagyom:))
2 és fél hónapos kutyának még tejet? Ne idegesítsetek, dehogy kell neki tej:D
Amúgy nem feltétlenül hajtja meg, az én kutyám évek óta iszik tejet heti 1-2 alkalommal, és még soha nem volt tőle hasmenése.
Szerintem még semmilyen kutya nem halt úgy éhen, hogy ott volt a kaja a közelében...meg fogja enni a tápot, ha kell, akkor tegyél rá egy nagyon pici kenőmájast, hogy jobb illata legyen, vagy szívesebben egye.
De ne kapasd el azzal, hogy adod neki a finomabbnál finomabb falatokat a táp helyett, mert akkor élete végéig főzhetsz rá:)
És a rágás nagyon fontos, különben elsorvadnak a rágóizmai.
Adhatsz neki mást is, de a főétkezés mindig száraztáp legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!