8 éves németjuhász beimádkozása a házba mínuszokban?
Sziasztok!
Van egy 8 éves németjuhászom. Van meleg, szigetelt kutyaháza. Van fedett terasz, fekhellyel.
Gondoltam most már ideje lenne az ízületei miatt a nagy mínuszokban beengedni éjszakára, de sosem szeretett bent lenni. Ha behívom bejön, elvan maximum 10 percet, ha mondom neki hogy feküdjön le, akkor lefekszik mert muszáj, de látom, hogy kínban van, hogy kimenne.
Kint kifekszik a betonra és ott játszik térfigyelő kamerásat, este meg maximum a fedett teraszra fekszik.
Nyilván ha fázik nagyon, akkor bemegy a házába, de ez elég ritkán van. Általában a betonon vagy a füvön fekszik. Nincs bent neki 30 fok, nem értem miért nem használja.
Az ízületei miatt aggódom, mert annyira már nem fiatal, hogy jó legyen neki hosszútávon a hidegben, összegömbölyödve feküdni. Olyan mint 1 csöves, áll kint az esőben, hóban a kertben, bámészkodik, portyázik, aztán simán lefekszik a kőre vagy a betonra.
Szobatiszta, ha nyaralni visszük, akkor órákat elvan a szálláson és egy hang nélkül fekszik, de itthon inkább menne ki.
Van valakinek valamilyen ötlete?
A kocsibeálló közepén szeret feküdni, meg pont a kapuban, ahol ki-behajtunk az autóval. :D
Tavasztól-őszig még nem is zavar, de most már nem szeretném ha baja lenne.
Kicsinek is ilyen volt, folyamatosan ment volna ki a házból.
Vegyek neki valami izületvédőt, ha sehogy nem tudom megoldani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!