Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 éves németjuhász beimádkozás...

8 éves németjuhász beimádkozása a házba mínuszokban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 8 éves németjuhászom. Van meleg, szigetelt kutyaháza. Van fedett terasz, fekhellyel.

Gondoltam most már ideje lenne az ízületei miatt a nagy mínuszokban beengedni éjszakára, de sosem szeretett bent lenni. Ha behívom bejön, elvan maximum 10 percet, ha mondom neki hogy feküdjön le, akkor lefekszik mert muszáj, de látom, hogy kínban van, hogy kimenne.

Kint kifekszik a betonra és ott játszik térfigyelő kamerásat, este meg maximum a fedett teraszra fekszik.

Nyilván ha fázik nagyon, akkor bemegy a házába, de ez elég ritkán van. Általában a betonon vagy a füvön fekszik. Nincs bent neki 30 fok, nem értem miért nem használja.

Az ízületei miatt aggódom, mert annyira már nem fiatal, hogy jó legyen neki hosszútávon a hidegben, összegömbölyödve feküdni. Olyan mint 1 csöves, áll kint az esőben, hóban a kertben, bámészkodik, portyázik, aztán simán lefekszik a kőre vagy a betonra.

Szobatiszta, ha nyaralni visszük, akkor órákat elvan a szálláson és egy hang nélkül fekszik, de itthon inkább menne ki.

Van valakinek valamilyen ötlete?

2019. dec. 13. 12:50
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Ahova szokott feküdni, oda nem lehet neki valami fedett, szélvédett helyet kialakítani? Egyik nagynénémnek volt egy szánhúzója, nagy bundás, 12 évesen pusztult el, bent a lakásban melege volt, ő is inkább kint szeretett lenni.
2019. dec. 13. 12:55
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
ha nem akar bent lenni, akkor hagyd
2019. dec. 13. 12:58
 3/10 A kérdező kommentje:

A kocsibeálló közepén szeret feküdni, meg pont a kapuban, ahol ki-behajtunk az autóval. :D

Tavasztól-őszig még nem is zavar, de most már nem szeretném ha baja lenne.

Kicsinek is ilyen volt, folyamatosan ment volna ki a házból.

Vegyek neki valami izületvédőt, ha sehogy nem tudom megoldani?

2019. dec. 13. 13:00
 4/10 anonim válasza:
89%
Az enyém is ilyen. Kint fekszik a betonon,nem remeg, nem fázik. Ott a kutyaól, leszigetelve, alatta sok széna és nem. Csak esőben használja. Ha beengedem,egy darabig elvan, de liheg, lóg a nyelve, melege van és ha csak megmozdulok már szalad az ajtóhoz, menne ki. Ha nagyon hideg van én bizony bezárom a kazánházba, ablak nyitva, hogy ne legyenpokoli meleg rá.
2019. dec. 13. 13:01
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
A kutyaszőr között levő levegő jó hőszigetelő, hagyd, hadd csinálja, ami neki jó (nem hülyék az állatok).
2019. dec. 13. 14:00
 6/10 A kérdező kommentje:
Én néha elbizonytalanodom, hogy ilyenkor nem sok esze van, de biztos ő tudja. Tegnap is kint állt a szakadó esőben. Szerintem ha valaki látja, akkor azt hiszi, hogy nincs háza vagy valami. :D
2019. dec. 13. 15:50
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én mudim elaludt pár éve a hóesésben, belepte a hó. Eszében sem volt elbújni. Olyan szőre van, meg se olvadt rajta a hó. Szigetel.
2019. dec. 13. 21:38
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne izgulj, bízz a kutyában! Az elején én is idegeskedtem miatta, de ,már megszoktam, hogy mínusz 6 fokban is a beton térkövön fekszik. Ha esik az eső, akkor bemegy a házába egy idő után. A szalmát is kiszórta a házból, a hőfüggönyt leszaggatta. Simán a fán fekszik maximum a házban, de jobban szeret kint a szabadban.
2019. dec. 13. 23:06
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szintén német juhász, elfelejtettem írni az előbb. Marhára ki van találva ez a fajta!
2019. dec. 13. 23:08
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha vigasztal, a mi kutyáink is ilyenek (voltak). Ha nem az a gondja, hogy fél bemenni, hanem simán nem szereti a bentlétet, hadd maradjon kint. Az öreg kutyánknál 14 évesen jött el az a helyzet, hogy most már nagyobb hidegben hajlandó magától bejönni.
2019. dec. 14. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!