Hogy lehetne kutyázni séták nélkül?
Nem panaszkodtak? Mire vársz, hogy megszólal, hogy "hé, milenne ha nem tartanál megkötve?"
Ne haragudj, de igaza van a többi hozzászólónak, gusztustalan ember vagy, és csakis a TE hibád, hogy nem tudsz bánni a kutyáiddal, inkább láncra b*szod őket.
Amerre járunk sétálni, szoktak lenni rotik, nápolyi masztiffok, dán dog,(a dán dogot, egy max 50 kilós lány sétáltatja) és érdekes módon ők tudnak bánni velük?
Egy ilyen embernek, mint te nem való kutya, de még egy hörcsög sem!!! -.-"
Remélem egyszer a gyerekeid egy undorító mocskos öregek otthonába fognak benyomni, ahol úgy fognak bánni veled, mint te a kutyáiddal.
23:23-as hozzászóló voltam.
Nyugodtan pontozz le, azt hiszem a felelős állattartók osztják a véleményem.
sétáltasd őt az utcán, ott csak nem megy bele a kullancs és legalább mozog.
annak a válaszolónak aki megkötve tartja a kutyáit, azt üzenem, hogy az NEM mentség, hogy nagyok a kutyáid és nem lehet velük bírni! minek neked kutya, ha nem vagy képes foglalkozni velük és csak megkötöd őket?? miért nem vettél egy kaktuszt?? a kutyának mozgás kell! így kínzod őket!!!
Mindig spotot teszünk rájuk, de most eléggé leégtünk anyagilag, a samponjuk is drága volt, nem tudjuk beszorítani sajnos a csepegtetőt, pedig az tényleg nagyon hasznos volt.
Nem házban vannak, hanem a kertben, különösebb bajuk nincs :)
A kullancsoktól tényleg nagyon féltem őket. Nem szívesen szeretném elvinni őket, mert ha vihetném is akkor csak erdőbe, patak partra tudnánk menni :S A parkban meg nem igazán lehet kutyát sétáltatni. :/
Köszönöm a válaszokat!
De szerintem nem jó hely ez a veszekedésre. :S
én samponnal mosom heti egyszer (ilyen kullancsirtó izével), és eddig csak egyszer volt benne. Nemsokára fogok venni Advantixot, és akkor főleg megnyugszom :)
egy 10 hónapos spániel-ír szetter gazdája :)
Off: Annak, aki azért köti meg a kutyát, mert "őrző-védő" a kutyája: már ne is haragudj megkötve nem sok "haszna" van egy örző-védő kutyának... Max megugatja messziről a betörőt azt kész. De mindegy.
On: nem akarok hülyeséget mondani, de Babézia és Lyme kór ellen nincs védőoltás?
hát mi lakásban alkunk tehát muszáj le vinni ezért mi kiltixet vettünk mert elötte skudo elektromos bigyója volt de szétrágta :s
igenám,de a kiltixre meg allergiás mi is le vagyunk égve és skudot akartunk,de 5000FT
olcsobban nem tudtok?
Talán meg kellett volna őket nevelni, kiskortól rendesen foglalkozni velük, szocializálni őket, és akkor most nem lennének vadak.
Folyamatosan láncon vannak, nem tudnak mozogni, nem éri őket semmi inger, semmi újdonság. Láncon nem lehet velük semmit se foglalkozni, persze, hogy be vannak kattanva!
Nekem is kaukázusim van, és milyen érdekes, egy kezes bárány, bárki meg tudja simogatni, sétánál 100%-ig tudom irányítani, nem húz, szófogadó, és mindössze 47kg vagyok.
Kutyázni nem fizikai, hanem mentális erővel, illetve hozzáértéssel kell!!!
Az őrző-védő kutyának nem az a lényege, hogy vad és harapós legyen, az a szocializálatlan, félrenevelt kutya ismérve. A jó őrző-védő kutya csak akkor támad, ha dolgozik. Az én kutyám is megvéd, ha baj van (volt már rá példa), remekül őrzi a házat és jól jelez, de az utcán, vagy a kertbe belépő embert nem bántja (és amúgy sem szabad neki).
Az őrző-védő kutya titulus nem mentség, csak egy egyszerű kifogás, és ráadásul nem is igaz.
Azok a kutyák szenvednek, csak nem tudják neked elmondani. Gondold már kicsit végig, 0-24 ugyanazt bámulod, soha nem történik semmi, nem tudsz rendesen mozogni, ha bármit próbálsz csinálni, visszaránt a lánc. Neked nem lenne rossz?
És ahogy a képről látom, ráadásul elég rövid, és felfelé van kötve...
Épp itt az ideje változtatni azon, ahogy a kutyáidat tartod. Neveld meg őket, foglalkozz velük, mert ez nem élet nekik.
Szívesen segítek neked, akár emailban, akár személyesen, komolyan! Csak ne tartsd így őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!