Hogyan kezeljem házilag a kutya füllgyulladását?
Valószínű hogy a kutyám füle begyulladt.
Ezt onnan sejtem hogy nyüszit amikor belenyulok a fülébe és rázza a fejét.
Látszólag kivülről semmi baja sincs. Nem piros és nem is annyira nagyon büdös viszont meleg.
Állatorvos viszont csak a jövőhéten szombaton tudjuk kihivni. (Sajnos azért nem a héten mert szombaton munkanap és senki nem lesz itthon, vasárnap meg valószínű hogy nem jön)
Van itthon Otodine. Azzal esetleg tisztíthatom?
Vagy addig hogyan enyhítsem fájdalmát?
Válaszokat előre is köszi!
Szerintem ez minden orvosnál és rendelőben más. Igazából nem a kenetvétel kerül pénzbe, hanem utána a tenyésztés: a levett kenetet ráoltják laboratóriumi táptalajra, s utána mikroszkóppal megvizsgálják, hogy mik "nőnek ki" belőle - milyen baktériumok és/vagy gombák.
Az én kutyámat olyan 10 éve kezelték, és akkor nem volt kiemelkedően nagy összeg, 2-3 ezer forint talán.
Ezek szerint nem vett kenetet az orvos, csak vaktában adott valami széles spektrumú antibiotikumot? Mert akkor pont itt az ideje elmenni egy normális orvoshoz, normális rendelőbe.
Nem tenyésztette de vett mintát.
És ő megtippelte hogy baktérium okozza ezért adott baktérium ölőt. De mint már írtam sajnos ez sem hozott maradandó javulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!