Rühes a kutyám, mivel kezeljem?
Kedves Kérdező!
Állatorvos vagyok. Én személy szerint az Advocate csepegtető készítményt javaslom. Két kezelés szükséges 4 hetes időközzel.
De azonban vigyzni kell, ugyanis moxidektint tartalmaz (ez egy makrociklusos lakton). Erre néhány fajta, mint például főleg a collie, bobtail, és ezek keverékei alergiássak lehetnek. Nem feltétlenül, csak ezen fajták megfigyeléseinél gyakoribb volt a termékre való allergiás reakció. A készítmény kizárólag vényköteles.
Amúgy ez egy széles hatássprektumu készítmény.
Ha rühös a kutyád, akkor megnyírni és neocidol (ha nincs a közelben macska!) De eleve, ha nedves, ...gennyedző...bármilyen ilyen seb van, akkor körbenyírni...ha rüh akkor az mindenhol van, megnyírni és füröszteni!
Majd visszanő a szőre, de így legalább kezelhető.
Az állatorvos válaszoló vagyok.
A Neocidol ampulla kutyákra nem használható, kizárólag haszonállatokra (szarvasmarha, kecske, sertés).
Ezen haszonállatokat kell vele higításban fürdetni, az ólakat, karámokat, istállót, pedig permetezni vele.
Ez az anyag a haszonállat irhájába szivódik. Élelmezésegészségügyi várakozási idő van. Lásd a dobozon!
Sajnos sokan tévesen használják kutyákon, macskákon.
Kizárólag állatorvosi rendelvényre kiadható készítnény, tehát vényköteles. Elvileg humán gyógyszertárak nem is forgalmazhatják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!