Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Menyibe kerül a kutya törzskön...

Menyibe kerül a kutya törzskönyveztetése ha szülei fajta tiszták de nincs törzskönyvük?

Figyelt kérdés
Állatorvos tud törzskönyveztetni?
2010. júl. 19. 10:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Semennyibe, merthogy nem lehet törzskönyvezni.
2010. júl. 19. 17:44
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
13:35-ös vagyok. De lehet. A Collie, Sheltie, Corgi Club tagja vagyok. Úgyhogy tudom. Meg többen is csinálták ezt nemrég. Felülbélyegzett B törzskönyvet adnak ki. Most is létezik. A múlt héten tartottam éppen a kezemben az ismerősöm kutyájának B típusú tk-ét, fél éve adták ki. Amiről az egyik válaszadó beszél a regisztrációs lap, az magyar fajtáknál van, ha jól tudom egy-két hónapja. A most született magyar fajták egy reg.lapot kapnak, és a tenyésszemlén állítják ki a tk-t, ha megfelelt a tenyésszemlén. Így a magyar fajták tenyésztését szigórúbban ellenőrik. De ez a reg.lap csak magyar fajtáknál van.
2010. júl. 19. 19:21
 13/14 Akiteki ***** válasza:
100%

Ne keverd össze a régen létezett "B" törzskönyvet a felülbélyegzett törzskönyvvel.

A felülbélyegzés azt jelenti, hogy a szülők törzskönyvesek, csak nem teljesítették a tenyésztéshez szükséges előírásokat. Pl. nem voltak tenyészszemlén, vagy túl korai esetleg túl késői párosítás.

Akinek a szüleinek sincs törzskönyve, ott az utódnak sem lesz, kész, ennyi. Ne zavard össze szegény kérdezőt.

2010. júl. 19. 19:47
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Törzskönyvet nem lehet neki csináltatni, ha a szülei nem törzskönyvesek. Ha azok lennének, már akkor is csak DNS vizsgálatot kell elvégezni. Amit tisztázzunk, hogy ez a vizsgálat nem azt állapítja meg, hogy fajtatiszta-e a kutya, hanem hogy a megjelöl két szülővel rokonságban van-e.
2010. júl. 20. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!