Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek mit csináltak a...

Szerintetek mit csináltak a kutyámmal és a többivel?

Figyelt kérdés

Akitől lassan 4 hónapja el hoztam , az állat orvosnál derült ki, nem kapta meg az oltásait mint ahogy az öreg elő adta, 1-et kapott és annyit mondott a doki is,hogy azt sem biztos ,nagyon nem tetszett neki se a pecsét,a dátumot alig bírtuk ki sila bizálni,hogy pontosan mikor is született...Lényegre térek ...MINDENTŐL FÉL !

5 hónapos ,de szó szerint szinte mindentől, a kistestű kora beli kutyáktól,este nehezen megy a séta,húz haza alig akar jönni,a kocsiktól kegyetlen mód,az emberektől,minden zajra fel kapja a fejét.

Én viszem magammal minden hova ahova csak tudom ,hogy szoktassam ,szocializálódjon,de nagyon döcögős az egész ,és az a furi ,hogy sokszor meg akarjuk fogni és el fut,ugrik előlünk ,pedig senki nem bántja,se hangos szó ...nem értjük ezt sem .Már mindent ki próbáltam vele amit csak lehet de már nem tudok egyszerűen mit ki találni semmi se volt jó .Kereszteződésben ki akar ugrani a kezemből múltkor is alig bírtam már tartani csak haza akar menni .Kan 5 hónapos pincsi

2019. nov. 16. 17:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Az #5 válaszoló után konstruktívan leírtam, hogy miknek kellene utánanézned, hogy kiderüljön tényleg valós törzskönyvet kaptál-e, illetve tényleg létező orvos tette-e oda a pecsétet az első oltáshoz. Ez volt a kérdésedben a problémád, nem? Ha ennyire nem érdekel a segítség, akkor miért kellett feltenni a kérdést? Legalább indokolnád meg, hogy mi nem tetszett a válaszomban, amiért töröltetni kellett!! Most tekintsünk el attól, hogy 20 percig fogalmaztam, ami így ment a levesbe...
2019. nov. 16. 23:12
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén segíteni akartam és hiszem, hogy csak félreértettél, azért ütöd meg ezt a hangot, de én adok ennek még egy esélyt, próbáljuk újra.

A kutyák, mint ahogyan az emberek, nem csak fizikailag sérülhetnek, hanem mentálisan is, amit gyógyítani kell, rendbe hozni, ezt a folyamatot nevezzük rehabilitációnak. Ettől még egy árva szóval sem mondta senki, hogy a kutyád retardált lenne, csak a viselkedésmintái nem egészségesek, valószínűleg idegrendszeri okokra visszavezethetően, ha számításba vesszük, hogy milyen körülmények közül hoztad el.

Azért javasoltam rehabilitációval is foglalkozó kutyaiskolát, mert akinek van tapasztalata abban, hogy egy sokszorosan traumatizált kutyát helyrehozzon, megtanítsa a helyes viselkedési formákra, az valószínűleg nektek is tud segíteni. Ma Magyarországon mindenki lehet kutyakiképző, rengetegen foglalkoznak is vele, de kevesen értenek hozzá, hogy nehezebb, összetettebb problémákban is jó módszert alkalmazzanak és lehet, hogy egy kókler kiképző csak rontana a helyzeten. Ezt nyilvánvalóan meg kell fizetni és ki kell nyomozni, hogy ki az, aki valóban segíteni tud. Ez nem mások zsebében turkálás, egyszerűen tény. Ha neked megfelel, hogy a kutyád ilyen, nekem aztán nem probléma, ez a te saját döntésed. Csak annyian leírják itt a gyakorin, hogy mennyire szeretik a kutyájukat, mindent megtennének érte, de amikor a válaszok egyértelműen azt mutatják, hogy szakemberre (legyen az orvos vagy kiképző) van szükség, mert az internet népe nem tudja megoldani az adott helyzetet (és nagyon helyesen is írják, az a legveszélyesebb, amikor fellépnek az önjelölt távgyógyítók a bevált orvosi javaslataikkal meg széleskörű nevelési tanácsadást tartanak, anélkül, hogy biztos lehetnél benne, hogy egyáltalán van bármilyen háziállata, nemhogy jól nevelt kutyája), na szóval ilyenkor mindig jönnek a kifogások, hogy a környéken nincs kutyaiskola, a buszra meg ezért meg azért nem lehet felrakni és különben is. A szeretet viszont azt jelenti, hogy akár a saját kényelmedet (idődet, pénzedet) feláldozva is megpróbálod elérni, hogy a másiknak jobb legyen. Te írtad, hogy szereted a kutyádat, én ebből indultam ki. Az pedig nem szeretet, hogy megsimogatod, amikor kedved van, játszol vele, amikor kedved van, eteted, itatod, hogy az alapvető szükségleteit kielégítsd. Az még csak kedvtelésből tartott állattartás, az még csak azért történik, hogy a te örömödet leljed a kutyádban. Amikor képes vagy áldozatot hozni érte, akkor szereted.

De hogy ne csak irtó nagy okosságokat írjak, tessék itt van egy lista, hogy kik foglalkoznak Budapesten komolyabban problémásabb kutyákkal, van viselkedésterápiáról szóló előadásuk is: [link] Nem mindenki ért egyet a módszerükkel, de sokszor bevált már és kiindulási alapnak mindenképpen jó lehet.

2019. nov. 17. 02:39
 13/14 anonim ***** válasza:
69%
Az utolsó nagyon jól leírta, egy ordas nagy baklövés a népszigeti suli. Oda ne vidd! A te félős kutyádat nem szabad ezeknek a kezébe adni (semmilyen kutyát se szabadna gyébként). Megfélemlítésen alapuló, agressszív nevelési módszert alkalmaznak, a korrekció pedig az, hogy kövekkel telepakolt kannával ütlegelik a kutyákat. Ha már az így is félős kutyádat ennek kotennéd, végérvényesen tönkremenne!
2019. nov. 17. 06:16
 14/14 A kérdező kommentje:

Akkor még egyszer !

Köszönöm szépen a válaszokat ismét ,de én arra voltam kíváncsi mit csinálhattak vele,hogy ilyen lett?

Kutya oviban voltunk ....írtam már szite mindent ki próbáltunk ez is bele tartozott !

Én tettem érte ,nem csak a levegőbe beszélek !

Otthon a négy fal között pedig mint ha semmi gond nem lenne vele, olyan mint amilyennek lennie kell egy kutyának !

2019. nov. 17. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!