Egy rottweilernek kevesebb a mozgásigénye mint egy amstaffnak?
Mekkora mozgásigényű egy roti?
Volt egy staffom de az soha nem fáradt el, akkor se ha a többi kutya már rég a földön volt. Nem tudnék kielégíténi egy nagy mozgásigényű kutyát.
Kertes házba szeretnék majd egy rottweilert és azt tapasztaltam, hogy jellemzően kevés mozgásigényűek a nagytestű kutyák.
Egy roti képes 30 km-t egyhuzamban lefutni, utána ugyanúgy fog veled labdázni.
Nem csak testi, hanem agyi fárasztás is kell a kutyáknak, hogy valóban "elfáradjanak".
Ez az amstaffodnál megvalósul?
Különben nem minden nagytestű fajtára igaz, gondoljunk csak a szánhúzókra...
Nem mondtam mire kell, de ami nagytestű, de még sincs óriási mozgásigénye, azok inkább a berni pásztor, német dog, leonbergi és hasonlók.
A rotti munkakutya, neki azért nem annyi, hogy 2xfél óra sétálgatás a parkban azt megy aludni.
Nekem volt bernim, egy ismimnek meg rottija. A rotti mindig készenlétben állt, bár nem pörgött folytonosan, mint egy nj, de mindig figyelt, illetve kellett agyi és fizikai fárasztás is rendesen. Az én bernim ellenben napi egy mésfél-2 órás laza séta, a kertben kis játékos birkózás meg 3x elfutott a labdáért aztán kidőlt, mint egy medve. Nagyon cuki volt, imádtam. A rotti ennél aktívabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!