1 éves kutya kölyök kora óta farhátat és pulyka nyakat evett . Undorítóan bántak vele . Szeretném a legjobb tápot adni neki de nem tudom hogyan álljak át a farhátról a tápra?
Azt tudom ,hogy tápról tápra fokozatosan ,de lövesem sincs hogy farhátról tápra hogyan csináljam .
Nem eszik meg semmit a farháton és a nyakon kívűl de elég izmos és nem is olyan vészes a bundája sem szegénynek . De szerintem a farhát nyak kombo nem igazán jó ..
Hogyan és mit csináljak ?
Azért ez nem volt egy rossz etetés, még ha nem is a legszerencsésebb.
Hagyj ki egy koplalónapot, és a következő napon add a tápot. Keverni a húst és tápot nem szerencsés.
Hasmenése lehet, figyelj oda.
Ha már úgyis megszokta a húst miért nem barfozol inkább?
Hiszen a kutya ragadozó állat nem tápon él hanem húson.
Nem volt olyan rossz etetés ez, ahogy te beállítod...
Ha főtten kapta, akkor klopfolóval zúzd össze egy kicsit, hogy potyogjon darabokra és úgy keverj köz tápot, növelve fokozatosan a táp mennyiségét.
Ha nyersen kapta, akkor ahogy már írta vki, egy koplalónap, amikor semmit nem kap enni és másnap tisztán a tápot.
Vagy ha főtten kapta, akkor főzhetsz neki továbbra is, de komplettebb kosztot, ami nem csak ennyiből áll, ha meg nyersen, akkor barf/prey, tehát szintén ugyanez, csak komplettebbül.
Több választásod is van.
Jó kutyázást!
Köszönöm a sok segítséget . Barfozni nem tudok mert 20 ezer ft lenne tápra maximum . De még helyem sincs hozzá .
Köszi mindenkinek
Írd le nekem akkor légyszíves mert szívesen ki próbálnám . Akárhogyan neztem a fej adagot nekem többre jött ki .
Egyébként most nézem a farhát kacsa volt és nem csirke mert a volt gazdája szerint allergiás a csirkére legalabb is ment tőle a hasa nagyon .
Elnezést az elírásért . !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!