Milyen pórázt ajánlotok az alábbi szempontok alapján?
Van egy kistestű fekete kutyám, akinek hatalmas a mozgásigénye. Panelban lakunk, nincs kertünk, így reggel tudok neki megoldani egy 1-1,5 órás szabad rohangálást, viszont erre az esti sétáltatás alkalmával is igénye lenne. Ilyenkor egy hosszú pórázzal szoktam sétáltatni, de néha igyis nekiszaladna hevesen a világnak, ilyenkor sajnos ránt rajta eléggé a póráz. Kutyafuttató sokszor nem elég neki, ha nincs lent este más, akkor elég hamar elunja magát, viszont imád szabadon szaladgálni, de ez így a téli sötétben póráz nélkül nem megoldható. Olvastam gumis pórázról, ami a hirtelen rántásokat elnyeli és állítólag nem árt annyira a kutya nyakának. Egy fél éves kölyökről van szó, aki most kezd ivarérni, és elég kajla, mivel ezen dolgozunk folyamatosan ezért egyelőre a hámos megoldást nem szeretném alkalmazni, mert még kevésbé érezné a határokat. Egyébként behívható, de imád rohangászni és ezt az igényét csak pórázzal tudjuk kielégíteni amíg ilyen sötét van.
Szóval ezek alapján milyen pórázt ajánlotok ami bevált nektek és nem árt a kutya nyakának sem annyira mint egy hagyományos nyakörv - póráz kombó?
Vagusnak is vannak rugalmas pórázai. És nemhogy olcsóbb a K9-nél, de egy csomó mindent kiválaszthatsz (szín, hossz, felirat stb) Én azt használom.
Hosszú póráznál én megtanítottam, hogyha nekilendül és rászólok, hogy "lassan" vagy "lassíts", akkor belassít és nem ránt rajta a póráz. Már egész kicsinek megtanulta, hogy neki is jobb ha lassít. Talán érdemes kipróbálnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!