Egy fél éves kutyának szerintetek miket kéne tudnia?
2,5 hete van nálunk a kutyánk, azóta tudja az ül, fekszik, marad, pacsi, keres parancsot, engedély nélkül nem nyúl a kajájához, szobatiszta. Póráz nélkül elengedjük, nem forgalmas helyen, 95%-ban behívható, más kutyákkal való játékból szintén ilyen aránnyal. Zebrán leül azonban sokszor a láb melletti sétálás gondot okoz, és próbál előzni, húzni.
Ha ilyen tempóban haladunk a tanulással az jó? Még nem kezdett el ivarérni, szóval az alapengedlemességet próbáljuk tökéletesre fejleszteni, hogy ivarérésnél ne legyen olyan nagy gondunk pl a behívással. Kutyaoviba, suliba még nem jártunk.
Igen, nagyon jó.
Vigyázz azért, hogy ne terheld túl, még fiatal. Valamint ne ijedj meg, hogy ivaréréskor úgy fog tűnni, mintha mindent elfelejtett volna, vagy legalábbis lázadozni fog, mint minden rendes kamasz :)
Ivartalanítani érdemes lesz nemsokára.
Köszi! Igen egyelőre ezeket a gyakorlatokat akarjuk tökéletesíteni, viszont most a rossz idő miatt tréneljük többet, mert a hidegben se én se a kutya nem tartózkodik kint szívesen. :D
Állatorvossal konzultáltam, azt mondta ő 1 évesnél hamarabb nem ajánlja, mert viselkedési problémái lehetnek (kan kutya). :/
Ez teljesen jó, sőt szerintem nagyon jó.
Ez a húzás pedig örök téma :)
Rengeteg ilyen-olyan trükk van a leszoktásáról a neten, nálunk nem vált be, de mivel nem húz olyan erősen, így nem erőltetem, visszafelé már amúgy sem húz.
Esetleg, ha van tiltószó, akkor amikor előz/húz, akkor tiltószó + megrántod a pórázt. De nem csak úgy mutatásból, hanem komolyan. Nem, nem fog eltörni a nyaka, de ők is csak a komoly szóból értenek.
En a mokusrol is le tudom tiltani az ivarerett ivaros kan amstaffom.
Rendszeresen kell jarni vele futni.
Minden kutyaban mas a vadaszoszton. Egesz kezdetektol tiltani kell . Figyeltem porazon nezte a mokust stb. Mar a nezest tiltottam.
Te valszeg nem tiltottad elso ramozdulasanal. Vagy nem futsz annyit vele,amennyi a mozgasigenye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!