Ez így érvényes?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Hogy ha egy kutyusnak a hivatalos gazdája kiskorú, és kutyusról való lemondó nyilatkozatot ő nem írja alá, de a gondviselője igen az érvényes?
2019. okt. 29. 23:42
1/5 anonim válasza:
Nem. A gazdának kell lemondania.
Remélem nem akarod a gyerek háta mögött eladni a kutyát... Ritka egy gusztustalan húzás lenne.
2/5 anonim válasza:
Egy kiskorú semmilyen hivatalos iratot nem írhat alá, csak a gondviselőjével együtt, vagy a gondviselője helyette. Úgyhogy hivatalosan így jó.
3/5 anonim válasza:
Jogilag érvényes, de nagyon fog utálni érte.
4/5 A kérdező kommentje:
Én a kiskorú vagyok, ezért kérdeztem, mert édesanyám adta örökbe, és én nem mondtam le róla, de ezek szerint, akkor a visszaszerzése nem terelhető jogi útra.
2019. okt. 30. 17:00
5/5 anonim válasza:
Sajnos jogilag te nem írhatnál alá ilyen dokumentumot, sőt jogilag a szülő/gondviselő teheti ezt csak meg, ameddig el nem éred a nagykorúságodat.
Jogilag nem tehetsz semmit. Ezért nem érdemes kutyát tartani vonakodó szülők esetében. Jobb várni ameddig nagykorú az ember, és jogilag nincs beleszólás. Sajnálom, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!