Huskyval össze lehet szoktatni cicákat?
Persze, hogy össze lehet.
A kutyának az első pillanattól világosság kell tenni, hogy a cica a te (gazdi) védelme alatt áll, felette a rangsorban. Nem engedni, hogy a cica akarata ellenére piszkálja, akár játékból sem. A cicának pedig mindig legyen magaslati menekülési pontja, ahol a kutya nem éri el.
Persze. A cica szokja meg a házat és téged a kutya pedig kölyök legyen. A cicat nem banthatja, ez legyen mindig egyértelmű. Ő is a család része.
A menekülési lehetőség jó ötlet, a macska jobban érzi úgy magát, ha tudja, hogy van hova menni.
Utolsó: az én kutyám pl. nem fél a macskámtól, csak tiszteletben tartja, hogy ún. a macska az én "tulajdonom", ezért nem cseszegetheti.
Ettől még együtt alszanak, néha játszanak, kergetőznek is, ha a cicának is van kedve.
(Első kommentelő voltam).
Örülök, hogy a Te kutyád+macskád együtt ilyen kiegyensúlyozottak. Én speciel azt utálom amikor a kutya nem mer lejönni a lépcsőn, elfoglalja a helyét a macska stb.
Én nem vagyok macskás, mondhatni feláll a hátamon a szőr tőlük, de elfogadom, hogy sokan szeretik. Megtanítottam a kutyámnak, hogy elkergesse őket a kertből, bántani nem bánthatja, ha véletlen utol is érné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!