Sorrendbe állítanátok az alábbi fajtákat mozgásigényük szerint?
Csivava
Yorkshire terrier
Mopsz
Papillon
Havanese
Shih-tzu
Nekem havanese-m van.
papilon kivételével az összeset ismerem.
Havanesenek és a yorkinak ezek közül a legnagyobb a mozgásigénye.
aztán szerintem shih-tzu,csiviva,papilon,mopsz.
Amúgy egyed függő is,nem csak fajta.
Első havám nagyon lusta volt, mostanit meg le se lehet lőni.
1,5-2 órát vagyunk a parkban, és van hogy még ettől sem fárad ki :DDDDD Nyáron kevésbé aktív, de ez az idő nagyon jó neki,meg a picit hidegebb..akkor a legaktívabb.
Hétköznap napi 3 séta van
Reggel 10 perc
Munkaután fél óra
este 10 perc
Szombat vasárnap 1,5-2 óra a parkban,plusz az összes séta hosszabb.
Ezen felül még itthon trükközünk,plüssel játszunk ez nagyjából minden este van.
A yorki terrier, így ha normális helyről veszed (és nem szaporítótól jellegűt, extra minit vagy extra nagyot), akkor pont akkora a mozgásigénye, mint a terriereknek. A papillon szintén kifejezetten jó sportra, így a yorkival megosztva az első helyen van. Innentől kezdve a sorrend a vonalon és a kutya saját egyéniségén múlik.
Pontosan mire kellene a kutya?
Szerintem:
1. Papillon
2. Yorki
3. Havanese
4. Csivava
5. Shih-tzu
6. Mopsz
Yorkiból ismerek jó párat és egyik sem nagy mozgásigényű, inkább közepes. Szeretnek futni, sétálni, labdázni, de egyik sem kimondottan egy energiabomba. Terrierek ugyan, de koránt sem annyira, mint eredetileg.
Persze a mozgásigény egyed függő is, nem csak fajta. Ismerek rendszeresen túrázó csivavát és mopszot is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!