Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mopszom ha nem bir fel allni...

Evi1199422 kérdése:

Mopszom ha nem bir fel allni a labara?

Figyelt kérdés

Volt mar ugy parszor hogy alvas utan nehezen alt labra, de adtam neki fajdalomcsillapitot es par nap alatt ujra a regi volt! Ma delutan megint elkezfodott nala, piceget estere mar nem bir fel allni sem :( a szivem megszakad azota kiborultam ! Holnapig varok es elviszem az orvoshoz!! Szeretnek velemenyt volt e mar valakinek a kutyusa igy? Es ha igen ez mitol

Van es helyre e jott? Okoskodok ne is merjenek hozza szolni!!! Van eleg bajom! Eleg oreg mar nekem , gondolom az is kozre jatszik! Aki azt mondja nincs megoldas az ne is ossza meg velem! Elore is koszonom!

2019. okt. 22. 22:37
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Már régesrégen orvoshoz kellett volna vinni, adtak volna valami állatnak való(!) készítményt az ízületeire, és rendbejött volna. Te addig bohóckodtál vele otthon, húztad az időt, kínoztad feleslegesen, amíg valószínűleg jóvátehetetlen kárt okoztál szegénynek. Gratulálok.
2019. okt. 22. 23:08
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Plüss kutya való neked de még arra se tudnál vigyázni te
2019. okt. 23. 00:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Már az első ilyen után orvos.. Ha te nem tudsz felallni, akkor nyüglődsz?

Amúgy valószínű diszplázia, vagy a gerincével van gond.

2019. okt. 23. 07:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ti is kaptatok a kisasszonytól privátot?

Evi1199422

Az üzenet címzettje: Ismeretlen válaszoló

Az elküldés időpontja: ma 03:11

Az üzenet előzménye: A kérdésre írt válasz: Mopszom ha nem bir fel allni a labara?

"Már régesrégen orvoshoz kellett volna vinni, adtak volna valami állatnak való(!) készítményt az ízületeire, és rendbejött volna. Te addig bohóckodtál..."

Az üzenet szövege: Le van irva okoskodo fass zopo kocs og bu zik ne irjanak hozza !! Hogy a legkedvedebb csaladtagod jarjon igy mint nekem a kutyam es legyel csak a helyembe hogy milyen jo mikor masok meg megmomdjak mit kellett volna es mit nem!! olyan rakod legyen hogy ne bird el meg melle! Eleted biztos nincs amugy azert masoknak mindod meg mit kellett volna meg mit nem!!! Te kurv a ge ciiiiiiii

2019. okt. 23. 09:04
 5/9 anonim ***** válasza:
2019. okt. 23. 12:07
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen kaptak eleg eros volt , tudom en ! Hogyha nem lenne fontos a kutyam es ha nem szeretnem akkor nem folyamodnek ilyesmihez hogy a gyakorira is irjak! En vigyazok ra ovom teljes 5 eve es az en kutyam szeretetben el ha kell orvoshoz is viszem ! Ha kell az eletemet neki adnam! Es ezt nem mindenki tudja elmondani ezert lettem idegbeteg mikor meg lattam hogy milyen valaszokat kapok nem voltak eleg egyutterzoek!
2019. okt. 23. 12:42
 7/9 anonim ***** válasza:
91%

“ha kell orvoshoz is viszem !”

Akkor eddig mire vártál?

“Ha kell az eletemet neki adnam!”

Nem kell. Állatorvos kellett volna, de azt megtagadtad tőle.

2019. okt. 23. 12:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Cica, hiába kínálgatod nekem magad privát üzenetekben, nem kellesz. Egyszerűen nem kívánlak, fel tudod ezt fogni? Ahelyett, hogy nekem írogatsz, inkább hívd fel az állatorvost, és kérj időpontot a kutyádnak.
2019. okt. 23. 15:46
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Valószínüleg a kutya diszpláziás ami egy örökletes betegség.Gondolom nem tenyésztőtől van tehát várható volt,hogy ha nem légúti,szem,vagy súly probléma adódik akkor jön a diszplázia.Ez a fajta amúgy is nagyon hajlamos a betegségekre,ha még mellé szaporítós vagy véletlenül besikerült ellenőrizetlen alomból van akkor főleg.Megelőzhető lett volna még így is,ha jó minőségű a betegségeire megfelelő vitaminokat és csont erősítőket tartalmazó táppal etetted volna legalább az első 6 hónapban,hogy a csontjai kifejlődjenek megfelelően,alighanem rendszeresen nem volt mozgatva,az is baj ha elhízlaltad..

Kínoztad a kutyádat,nem segítettél neki.Te nem szereted őt eléggé akár mennyire is próbálod bizonygatni.

Az első alkalommal orvoshoz kellett volna vinned ugyanis a diszpláziát azonnal kezelni kell,hogy ne súlyosbodjon a probléma.Ráadásul te házilag 'enyhítetted neki' gondolom emberi fájdalom csillapítóval majd órákkal,napokkal később mikor jól volt újra terhelted a szervezetét.

Ha porckopás akkor már messze elkéstél a dologgal évek óta fenn állhat,4-6 hónapos kortól vannak egyértelmű jelei.

A porcokat a terápia mellett megfelelő (és ez drágát takar) ételekkel,vitaminokkal és gyógyszerekkel lehet kezelni azonban azt már nem tudod vissza fordítani,hogy ne kopjon.

Van az a változat amikor izületi elváltozás van ebben az esetben akár műtét is szóba jöhet függően attól,hogy az évek alatt mi és mennyire torzult el a kutyában ami ennyire fáj neki.Ez szintén nagyon drága lesz egy műtét alsó hangon 40.000 és akkor még se elő se utó kezelést,vizsgálatokat,altatás előtti tesztet nem kapott.

Lehet izületi ficam is aminek a terápia része fogja lehúzni a zsebedet.De ezeken felül még porclerakódást,izom sorvadást is okozhattál a kutyának amire én erősen tippelek,mert ezért szenvedhet a felállással annyit a fájdalomtól.

És mindezek mellett mindig ott fog lebegni,hogy ezekkel az eljárásokkal te nem oldod meg gondokat a kutya élete végéig ugyanis túl sokáig vártál,túl sokáig volt ideje a diszpláziának tökre tenni a kutya testét.Neked legjobb esetben olyan kezeléseket tudnak adni a kutya számára ami enyhíti a fájdalmait,és megállítják a súlyosbodást.

K9 FullFex táplálék kiegészítőt fogsz alighanem kapni a kutyának és azt minimum rendszeresen kapnia kell majd.Emellett helyes táplálás (ha nincs ötleted mi legyen ott a doki,itt a gyakori kérdezz biztos van diszpláziás kutyát helyesen tápláló gazdi aki tud neked segíteni),rendszeres séta,és könyörgöm ha látod hogy rosszul van a kutya akár 50. alkalommal is menj vissza AZONNAl az orvoshoz,éjszaka az ügyeletre,mert a kutya akkor nem javul,hanem rosszabbodik a helyzete és SZENVED!

2019. okt. 24. 03:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!