Át lehet íratni egy kutya chip-jét adásvételi szerződés nélkül?
Azért érdekel, mert egy hete ellopták az udvarunkból a kutyámat. Jeleztem az állatorvosunknak és a rendőrségen is.
Az egyik fórumon viszont láttam egy olyan hozzászólást, hogy simán átírják a tulajdonost minden papír nélkül. Elég régi bejegyzéznél olvastam. Ez tényleg így van? Valaki találkozott már hasonlóval?
Ilyet nem csinálhatnak a gazda jelenléte vagy beleeggyező nyilatkozata nélkül, pont az ilyen esetek miatt.
Biztos ellopták és nem csak elszökött?
Szia.
Nálunk nem így történt. Lemondó nyilatkozatot kellett vinnem az orvosnak, hogy a chiphez az én adataimat írja be. Az indoklása az volt, hogy a praxisa is rámehet, ha szerződés vagy lemondó nyilatkozat hiányában változtat az adatokon.
Köszönöm a válaszokat!
Most kicsit megnyugodtam.
Sajnos biztos, hogy ellopták. Kamera figyeli az udvart, és látszik rajta, hogy valaki bemászott, beküldőt
Elküldtem véletlenül.
Tehát: valaki bemászott, belülről kinyitotta a hátsó kaput, és elvitte a kutyámat.
A rendőrségnek a felvételt is megmutattad?
Ha látszik rajta az ember talán hamarabb meglesz.
Nem írhatják át csak úgy, bár olyat olvastam már, hogy a chip tönkrement. Talált kutyáknak is kerestetni kell az eredeti gazdáját egy ideig, csak akkor lehet új gazdit keresni nekik, ha x idő után nem jelentkezik az eredeti gazdi.
Mi célból lophatták el a kutyádat? Szaporítás, illegális kutyaviadal, esetleg külföldre is vihetik tovább értékesíteni...? Milyen kutya? Lehet bárkinek anyagi haszna belőle?
2 éves, ivartalanított szuka, Bordeaux-i dog.
Nagyon jámbor. Szaporítani nem tudják.
Arra is gondoltam már, hogy esetleg valamelyik ismerősöm keze is benne lehet. Hiszen nem egy un. "divat kutyáról" van szó. Általában mindenki fél tőle a mérete és a kinézete miatt.
Borzasztó belegondolni, hogy miért is vihették el. Reménykedem, hogy szaporítás céljából, mert akkor van rá esély, hogy visszakapjam.
El se hiszem mi történt! Most hívtak az ország másik végéből, hogy ott van a kutyám. Egy út mellett kóborolt, befogták és elvitték állatorvoshoz. Már úton is vagyunk érte.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!