A kutya farok nélkül nem tud kommunikálni?
A kutyám farok nélkül született. Ahogy az apja, meg az összes tesója kb. És mindegyik tökéletes megérteti magát a többi kutyával és a s*ggét sem rázza szánalmasan (ahogy egyesek ezt emlegetik)
Ott van pl az aussie. Terelésben, agilityben, frizbiben profi kutyák. És a legtöbbnek nincs farka születetten. Tehát ez semmiben sem gátolja őket. Ez a nevelésen múlik.
Nekem vágott farkú kutyám van, és bizony messze nem kommunikál olyan jól, pontosan azért, mert messziről a másik kutya csak a testbeszédből érti a szándékait.
És azt is meg tudom erősíteni, hogy idétlenül rázza a seggét, ha egyértelmű akar lenni.
Illetve gazdiként is nehezebb kontrollálni, mert még egész közelről is nehezen döntöm el, hogy most a kis csonkot felfelé tartja, vagy épp lefelé, ezért sokkal kisebb jelekből kell felismernem, hogy épp mik a szándékai.
Nem vagyok idióta véresszájú állatvédő, mégis rengeteg hátrányát látom a farok vágásnak.
Nekem nem csonkolt farkú kutyám van, de a seggét úgy rázza mint egy ribi.
Ám a szomszéd vizslájának kicsi korába nem lett ugyan a farka levágva, de felnőtt korában mégis le kellett csonkolni, mert egy túra alkalmával két helyen is eltört. Mondta is, hogy így rosszabbul jártak, mert sokkal jobban megviselte a kutyát. :-(
A kutyának fontos szerve, többek között kommunikációs eszköze is a farok. Azonban nem az egyetlen kommunikációs eszköz.
Tény, hogy azonnal nem tudja jelezni pl.farokbehúzással a megadást, de van más testbeszéd is.
Megtanulja kompenzálni a fogyatékosságát és ezzel az ember maximálisan visszaél.
Azért mert neki így tetszik, csonkolja a kutyát, nem törődve azzal, hogy az állatnak ez problémát jelent.
Végül is három lábon is képes járni, farok nélkül is megérteti magát - de nem teljes az "eszköztára".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!