SOS! Mennyi idő alatt lesz vemhes egy szuka kutya?
Nyugtassatok meg hogy nem minden aktus után lesz vemhes egy kutya. Egy nagyon aranyos kisfiú (szomszéd) fogta a kutyámat amíg felszedtem az ürülékét és mire megfordultam már rajta volt egy kan. Pár másodperc lehetett, de nagyon félek hogy ennyi is elég ahhoz hogy vemhes legyen.
Nem az első ellése lenne, de nem a Mi kutyánk volt eddig úgyhogy többet nem tudok sajnos.
Mond meg neki hogy valószínűleg vemhes. Akkor nem fog várni.
A november már késő ha valóban vemhes...
Ha tényleg most van a tüzelés utolsó hete, akkor már kisebb a vemhesség valószínűsége, viszont ilyenkor már a szuka elzavarja a kant, ha próbálkozik. Ami még érdekes, hogy a kutyák általában le szoktak futni néhány "udvariassági" kört az akció előtt. Csak rajta volt a kan vagy benne is? Ha benne is volt a kan és a kutyátok sem a papírforma szerint tüzel, hanem hosszabban, akkor megnyugtatót (vagy nem) pár hét múlva ultrahangon tud mondani az orvos, de a helyetekben hamarabb beszélnék vele, hogy ilyen esetben mit javasol.
Megjegyzem, oka van annak, hogy ha meg lehet választani az ivartalanítás időpontját az orvosok jobb szeretik legalább 2 hónappal utána megejteni. Úgy kevésbé vérzik, kisebb a kockázat és a hormonok sem dúlnak már annyira. De még vemhesen is lehet ivartalanítani, csak az kockázatosabb, ezért sok orvos nem rajong érte. "Esemény utáni" kezelés is van/volt a kutyáknál, azt nem tudom, most mennyire szoktak élni vele, mert nagyon megborítja a kutya hormonháztartását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!