Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Felnőtt kutya napi adagját...

Felnőtt kutya napi adagját egyszerre vagy két részre osztva kell adni? Ti hogyan adjátok? És mit adtok?

Figyelt kérdés

2019. okt. 17. 17:51
 1/7 anonim ***** válasza:
19%

A gyomorcsavarodásra hajlamos fajtáknál (pl. dogok) érdemes két részletben adni, a többi kutya tökéletesen elvan a napi egyszeri etetéssel.

Én naponta egyszer adok nekik, van amikor száraztápot, van amikor kifejezetten nekik főzök.

2019. okt. 17. 18:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én 1x adok. Dado táp
2019. okt. 17. 18:16
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Én két részre osztva adom a kutyáimnak a napi adagot, részben a gyomorcsavarodás elkerülése végett, részben, mert akkor nem falnak olyan kiéhezve, és nem kell tartani attól, hogy a hirtelen falás után visszahányják az ételt, részben, mert az etetés a nap örömteli pillanata nekik, miért ne legyen belőle kettő?
2019. okt. 17. 18:40
 4/7 anonim ***** válasza:
81%

Én 2 részre osztom, mert sok baja volt a gyomrával az első évben, állandóan fosott-hányt. Rengeteg kísérletezés után Royal Canin sensitív táp (csak ettől nincs hasmenése) és hozzá kevés ebből a minőségi konzervből

[link] Heti egyszer ízesítetlen csirkemell+péppé főzött rizs. Így izmos, életerős, a gyomra sem beteg, szép a szőre, jó vele minden.

2019. okt. 17. 18:40
 5/7 anonim ***** válasza:
84%
Én 2 részre osztom, kistestű, és (sokan meglepődnek rajta) nem egy zabagép.
2019. okt. 17. 19:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Idős kutyusomnak a napi adagja 350 gramm lenne, de csak 200-250-et eszik meg és így is bőven jó húsban van. Ráadásul méretéhez képest ezt a kis adagot is muszáj kétszerre adnom neki, mert ha csak egyszer adom, akkor fele ott marad, 10-12 óra múlva éhes és ha nem eszik, akkor savat hányik.
2019. okt. 17. 20:36
 7/7 anonim ***** válasza:
84%
Vénségére átváltottam napi két etetésre, részben a gyomorcsavarodástól való félelem miatt, részben pedig azért, mert az utóbbi pár évben hajlamos volt kihányni, ha gyorsan és sokat evett. Így talán az emésztésének is jobb. Általában száraztápot kap.
2019. okt. 17. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!