Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ásásról hogy lehet leszoktatni?

Ásásról hogy lehet leszoktatni?

Figyelt kérdés

Az nem megoldás, hogy lefárasszuk. Három gyerek nyúzza, és az idősebb kutyával éjjel-nappal játszanak. Ha ettől nem dől ki, akkor 2-3 óra séta se fogja kimeríteni.

Van olyan része a kertnek, ahol nem érdekel, ha ás. De neki pont a virágoskertben kell, és az autó mellett, vagy a hinta alatt, amivel kárt is okozott.

Erősen fogy a férjem türelme, és lassan az enyém is.

2019. okt. 15. 19:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Miért vagyok hímsoviniszta? Nekem semmi bajom vele, hogy ugyanannyit ér a szavazatod mint az enyém. :)
2019. okt. 16. 13:32
 12/16 anonim ***** válasza:
48%

Teljes munkaidőben dolgozom, nem kutyabarát munkahelyen, nem a szomszédban, egyedül élek, mégis meg tudom oldani a kutyám fizikai és szellemi fárasztását. Ha ti nem, akkor a kutya nem nektek való.

Ettől függetlenül az ásás nem minden esetben rossz szokás, nagy melegben szoktak a kutyák azért is ásni, hogy a hűvösebb földrétegbe belefekszenek és ott hűsölnek. Ez csak egy példa. Ha megvan az ok, akkor arra célzottan már lehet keresni megoldást is.

Az enyém mentett kutya, decemberben lesz egy éve, hogy velem van, már akkor túl volt egy vemhességen, a menhelyen ivartalanították. Tegnap több kutyával voltunk bent futiban, a játék hevében némelyikük ásni is kezdett, az enyém meg kedvet kapott, amúgy meg még a nagy hőségben sem ás.

2019. okt. 16. 16:34
 13/16 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező: Szokták mondani, hogy kert vagy kutya. Ez persze nem teljesen igaz, sokakat ismerek, ahol a kert is rendezett és kutya is van, szóval valahogy meg lehet oldani. Adtam ötleteket (7-es válaszoló vagyok), azt kifelejtettem, hogy kis kerítéssel el lehet választani a kutyát a kényes helyektől (kocsibeálló, veteményes, más állat), meg lehet ezt úgy oldani, hogy ne legyen a kertből kerítésrengeteg. Aztán van, aki nem vacakol ezzel ennyit, épít a kutyának egy kennelt. Van, aki még ennyi időt sem szán rá és lepasszolja a kutyát. De akkor miért lett egyáltalán kutyája? Tudom, őrzi a házat, cuki kölyök volt, a gyerek akarta, a szomszédé olyan sok jópofa dolgot tud, hogy a FB-on özönlenek rá a like-ok és hasonlók. Bocs, de ez a "takarodik a háztól" hozzáállás kicsit kiakasztott. Tudom, a kutyák is tudnak kiakasztó dolgokat művelni, de eddig mivel próbálkoztatok, hogy ne ásson a kényes helyeken?

És igen, sok ember dolgozik, nevel gyereket a kutya mellett. És szintén sokan inkább úgy döntenek, hogy egy kutya már nem fér bele ezek mellett.

2019. okt. 16. 17:28
 14/16 A kérdező kommentje:

Már van egy kutyánk. Neki akartunk társat. Nem volt vele soha ennyi gondunk.

Mivel egyöntetűen eldőlt, hogy a kutya azért ás, mert sz.ar gazdik vagyunk, így a kutya érdekében visszavittük a menhelyre. Pont ahogy az örökbefogadási szerződésben áll.

2019. okt. 17. 17:40
 15/16 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező, a hozzászólásaid alapján semmilyen állat nem való nektek.
2019. okt. 17. 19:32
 16/16 anonim ***** válasza:
65%

Ja, hogy visszaváltható kutya, mert menhelyről van? Most komolyan kérdezem, hogy milyen válaszokra számítottál? Kaptál pár tippet, de egyik sem jó, gondolom mert fáradtak vagytok és türelmetlenek. Ez három gyerek mellett egyáltalán nem meglepő. Csak akkor mi volt az elgondolás? Legyen társa a másik kutyátoknak, hogy ne legyen egyedül, ne unatkozzon?

Ha arról lenne szó, hogy egy agresszív, idegbeteg vadállat, veszélyes a gyerekekre, a másik kutyára és ezért nem meritek megkockáztatni, hogy mire megnevelitek, baj történik, azt még megérteném, de az ásás messze nem egy ilyen kaliberű probléma. Idegesítő, de nem veszélyes, van idő megoldani. Itt az ősz, a legjobb időszak a kertrendezéshez. Át lehet gondolni, hogy hol nagy baj, ha ás és ott mondjuk lekerítitek. Tüneti kezelésnek megteszi. Nem kell 3 méteres betonkerítésben gondolkodni, néha egy 80 centis kis kerítésecske is elég.

2019. okt. 18. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!