Mit lehet tenni ha a gyerek ok nélkül retteg a kutyától?
13 éves fiúról (“mostohaöcsém” vagy nem tudom hogy mondják édesanyám férjének a gyerekét) van szó, szó szerint retteg a kutyánktól.
A kutya 3 éves német juhász keverék, jókora darab viszont a légynek sem ártana, rengeteget foglalkozunk vele, húzni-vonni kenyérre kenni lehet.
Sajnos a fiú nagyon fél, az udvarra ki sem lép, csak ha addig behívjuk a házba a kutyát, reggel amikor iskolába megy, addig be kell csuknom a kutyát a szobámba, egyszerűen nem mer egy légtérben lenni vele. 1 éve laknak itt, azóta semmilyen interakcióba nem lépett a kutyával, kb idegenek egymásnak. Az apja azt mondja sosem érte semmilyen rossz tapasztalat kutyákkal, viszont nekik nem volt sajátjuk soha, így ezért lehet benne félelem. A gyereket nem lehet erről kérdezni, csak azt mondja, hogy nem akar a kutyával foglalkozni. Mit lehetne tenni hogy csökkenjen a félelme? Én nagy valószínűséggel elköltözöm jövőre és a német jucit is viszem magammal, de addig csak ki kéne bírni valahogy. Engem nem zavar a dolog, de azér szar lehet hogy folyton bujkál egy kedves, tüneményes kutya elől. Pszichológus segítene?
Biztos van oka, max. vagy nem tud róla az apja, vagy elbagatellizálja a dolgot.
Nem kell erőltetni a kutyás dolgot vele, lehet, hogy egyszer majd ő fog nyitni magától.
Nekem volt gyerekkoromban kellemetlen élményem kutyákkal, több is, most mégis van sajátom, ráadásul menhelyről, tehát volt vele munka, viszont évekbe telt, mire a kellemetlen gyerekkori kutyás élményeken túl tudtam lépni és már nem ijedtem meg reflexből.
#3as: Szerintem nem egészséges mentálisan a gyerek, más okokból is... De ezt nem tehetem nekik szóvá sajnos. Egyetlen egyszer találkozott szemtől szembe a kutyámmal, amikor elfelejtettem becsukni a szobámba, ő meg akkor jött haza suliból. A kutya csak megszaglászta, örült nagyon, a gyerek erre konkrétan sikoltva szaladt a szobájába.
És őszintén szólva jól mondod, féltem a kutyát, mert átmehet agresszívba a gyerek viselkedése. Jó lenne valami megoldást találni, jövő nyárnál hamarabb sajnos nem tudunk elköltözni.
Nyilván mindegyiktől fél, utolsó.
Hát, ez nehéz lesz. Megpróbálhatnád, higy először valami kicsi, cuki kutya közelébe viszed (ilyen bichon vagy ilyenek). Hátha akkor rájön, hogy a kutya nem ördögtől való.
Viszont, szerintem ez veszett fejsze nyele. Nekünk több kutyánk van. A környéken vannak gyerekek, akik sikítva rohannak el a tacsi elől, ha meglátják, hogy sétáltatom, mások meg a pitbullom fülét cibálják meg puszilgatják, ha kiviszem... szóval nehéz ugy lesz sajna... :( kitartást, nehigy baja essen a kutyidnak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!