Hogy foglalkozzak a goldenemmel, ha porcelválása van?
Van egy 1 éves goldim, porcelválása van. Azt mondta az állatorvos, hogyha sokat futtatom, és ha sokat mozog a porc leválhat és akkor meg kell műteni, de egyébként legkésőbb 1.5 éves korára kinövi.
Hogy foglalkozzak így vele? Naponta 1-2 órát vagyok vele, kb. 10 percre kiengedem a nagykertbe, (egyébként nem kennelben van), egy párszor eldobom neki a labdát, de az együtt töltött időnk legtöbbjét a simogatás, és szőrének ápolása és a tanítás teszi ki. Ilyen nagy melegben szoktam slaggal locsolni. Sétálni nagyon ritkán, és kis távokra megyünk. Mit tehetnék, hogy színesebbé tegyem a napjait?
Még több fésülés, simogatás és tanítás. :)
Ha van elég pénzetek, vagy van egy ügyes barkács a családban, akkor vannak spéci tologatós kutyajátékok, amikben a kutyának meg kell találnia a jutalomfalatot.
Pl.
Vagy ott a KONG, az is lekötheti a kutyát.
Legyél türelmes, másfél éves korától még lesz legalább 10 évetek együtt sétálni meg futni! :D
Tudom, milyen, mert nálunk is volt egy gyógyszeres időszak, amikor nem mehettünk sétálni. Hát a kutya egész nap tombolt és randalírozott az előírt nyugalom helyett, úgy hiányoztak neki a séták :).
Kedves utolsó!
Ha jól elolvasod a szöveget nem porc leválásról hanem ELVÁLÁSRÓL beszélünk!
Ezt pedig a csontok növekedésével ki tudja nőni!
A másodiknak meg köszönöm :D
KONG-ot fogok venni neki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!