Milyen fajta kutya? (képet csatoltam)
Gazdi yorkshire terrierként vásárolta, nekem vannak kételyeim ezzel kapcsolatban.
Utolsó en tudom, de azért sok fajtajellegű kutyáról megmondani ránézésre, hogy milyen.
Ennél a kutyusnál viszont a standard egyik része sem stimmel :/
A füle valószínűleg azért lóg, mert kölyökkénnt nem volt normálisan (borotválni/rövidre szokták vágni nekik rajta a szőrt) kezelve és lenyomódott... A fekete-cser elfogadott szín. A szőrminőség sokat elárul: fényes, szálas, mint kB az emberi haj, csak selymesebb, ez az igazi yorki szőr, vagy vattás, pelyhes,esetleg az előbbi, de érezhetően durvább, vastagszálú. A fajtatisztasásghoz annyit: valószínűleg "fajtatiszta" yorki, de - ami szaporítókra jellemző- olyan szülőktől van, akik a fajta standard szerint nem felelnek meg tenyésztésre - és talán egészségügyileg sem, pl rengeteg patrllaficamos yorki van, ami genetikai-anatómiai jelleg. Ezek miatt a felügyeletlenség miatt, a nagyszülők ismeretlensége miatt, a nem ellenőrzött tenyészpárosítás miatt olyan fenotípusú utódok születnek, amik már nagyon elnagyoltan hordozzák a fajta jellegét.
Szóval ez egy yorki, de szaporítós. Bár ha ez a te kutyád, gondolom ezzel tisztában vagy. És ha már egyszer így vettél kutyát, akkor el kell fogadni, hogy ennyi pénzért zsákbamacskát vesz az ember. És örülj, ha az a legnagyobb baja a kutyád ak, hogy fekete-cser, meg hullámos a szőre.
Köszi a válaszokat.
Nem az enyém. A kutyusnak dupla szőre van és ha hosszúra hagyják rendesen göndör lesz. KB 7 kg szóval jóval nagyobb mint 1 yorki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!