Ez milyen fokú diszplazia? Kép
Tudom itt senki nem orvos.
Találtam ezt a képet miközben keresgéltem oda volt írva h az a bal lábon de nem írtak a mértéket.
Kevés a szög. Sekély az árok. A fotót nézve a bal oldalon a fej nem teljesen gömbölyű.
Egyébként ferdén van a kutya fektetve. A farka nem középen van.
A lábakat sem párhuzamosan tartják , hanem összetartanak.
Nem vagyok otthon a fokozatok megállapításában. Így, ez a röntgen nem jó szerintem, hogy tenyészthető legyen a kutya.
Ha valaki ezzel a kutyával tenyészteni akar, csináltasson hozzáértő orvosnál röntgent és ott egy elbírálást is kapni fog.
A B betűnél súlyos. Szinte semmi vápa nincs.
Egy ilyen kutyának is lehet egészséges csípőjű kölyke az alomban. Csak éppen a hibás gén abban a kölyökben benne van és ő örökíti tovább.
Nagyon eros diszazia. Remelem nem tenyesztesz ilyen kutyat. Az enyemnek teljesen parhuzamosak a labai. A szulok is 0-sak.
Ne akarj kitolni emberekkel,h ilyen kutyakat adsz el nekik.
vagyis az egyik szülő dp-s. Mi a helyzet a másik szülővel?
Vannak fajták, ahol kötelező a dp szűrés tenyésztésbe vételhez.Ilyen kutya, mint a fotón lévő, nem is kaphatja meg bizonyos fajtáknál.
Így eleve már nem törzskönyves lesz a kölyök.
Mentes szülőknél is előfordulhat hibás csípőjű kölyök, de sokkal kisebb eséllyel, mint egy eleve beteg szülőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!