Váltás Német Juhászról Malira? Jó ötlet? Tapasztalt embertől szeretnék tanácsokat kapni.
Sziasztok,
Közel fél éve búcsúztam el eddigi szeretett német juhászomtól, most pedig gondolkodom, hogy váltanék Malira. Munkámtól függően heti 2 vagy 3 napot dolgozom (minden harmadik nap). A kérdésem főleg a tapasztalt tulajdonosok felé irányul, ha a maradék 4-5 napban megkapja a megfelelő mozgást, mentális fárasztást és szocializációt, akkor még be lehet vállalni egy Malit? Tegyük fel, A lehetőség, hogy azokon a napokon mikor dolgozom csak 1-2 órát tudnék vele foglalkozni, de szabadon mozoghatna a kertben a család többi tagja közt, vagy B lehetőség, ha munkahelyemre sikerül elvinnem akkor 10-12 órát ki kellene bírnia zárt térben, óránként 10-15 perc átmozgatással-futás, labdázás, gyakorlás. A német juhászomnak nem volt gond, ha heti 2-3 napra otthon maradt és a család többi tagja foglalkozott vele. Malinak ez gondot okozhat?
Kérlek titeket, csak tapasztalt mali gazdák írjatok, a szokásos netes maszlagot már elolvastam. Személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi inkább ilyen téren.
U.i.: Fegyveres őrként dolgozom, munkakutya is lenne egyben a megfelelő kiképzéssel, ezért nem tudom megoldani a nappali állandó foglalkozást minden egyes nap, csak ahogy feljebb írtam.
Én németjuhászról váltottam malira. :)
A szabadon mozgás a kertben egyenlő azzal, hogy lefoglalja magát. Ásni fog, szétszed mindent. Nagyon sokat kell vele foglalkozni, sokat kell tanítani (igényli is). Baromi nagy a mozgásigénye, emellett makacs, önfejű és hiába marha okos, mindig megpróbálta átvenni a vezető szerepet.
Igazából sokkal keményebb dió, mint a németjuhász, muszáj vele rendszeresen foglalkozni.
A munkahelyre elvitelt jobb ötletnek tartom, mert hamarabb megtanulja, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nyugton ki kell bírni pár órát.
Én is bedobtam a mélyvízbe, fél éves volt, amikor elvittük nyaralni és bizony az apartmanban nem volt szaladgálàs, ott nyugiban kellett lenni 1-2 órát, illetve este is.
Hamar alkalmazkodott, egy szavam nem lehet rá. Nagyon intelligens kutya, bárhova elvihetem magammal, tökéletesen viselkedik. De ehhez minden nap gyakorolni kell és nagyon le kell foglalni, mert ha ő találja fel magát, akkor az nem jó. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!