Ti hogyan szoktattátok rá a kölyökkutyátokat, hogy a kert egy bizonyos részén végezze a dolgát, és ne mondjuk az ajtó elé vagy a teraszra?
4 hónapos, már készen kéne lennie az oltási sorának. A veszettséget 16 hetesen adják, együtt a 4. Kombival. Akkor már nyugodtan viheted ki, mivel elvileg a 3. Komi utan két héttel (tehát a 4. + veszettség beadatásakor) már védett a kutya.
Mit adsz neki enni? A kölyöktápok után általában azonnal ürítenek a kicsik. Ugye eleve ilyen korban még 4szer kap enni. Tehát: adsz reggel 7kor- utána séta. Adsz 11kor - utána séta, adsz 4kor-seta és adaz 8kor-utsna séta. Ha sste 8 korul kakil, akkor ki fogja birni elobb-utobb.
Én sem tudtam hamarabb kivinni,mert ahonnan hoztam szartak az oltására.Közel 4 hónaposan csak 2 oltása volt...5 hósan vihettem ki először.
Mi a kakit oda tettük ahová szeretnénk hogy járjon,illetve oda visszük a kutyát. Nem kiengedem aztán hagy szóljon,hanem oda viszem. Bár nekünk inkább benti kutya de amíg nem szokta meg célzottan indultam vele a kert hátsó részébe. Ha el akart ,menni visszahívtam és dícsértem ha jó helyre kakált. 90% oda megy már. Esőbe pl közelebb mert se ő se mi nem akarunk nyakig sárosak lenni. Szóval 2 helye van ahová jár. Most 6 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!