Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miert van az hogy a kiskutyam...

Miert van az hogy a kiskutyam idegen lakasba bepisil vagy bekakil?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mar 1eves a kiskutyam es 3-4honapos kora ota teljesen szobatiszta...otthon nem fordulnak elo veletlen balesetek, ha reggel5kor kell kimennie is jelez. Szuleim lakasaban sincs problema, viszont ha atmegyunk bnomhoz neha meg elofordul a baleset :( ma reggelre (mert h ott aludtunk) bekakilt a kutyam ami eleg kellemetlen volt a szamomra es nem ertem ha szobatiszta akkor h tortent ez es miert nem jelzett h neki dolga van :( pedig tudja h bent van lakasba es nem szabad...es nyilvan nem tudom megbuntetni erte mert buntetni csak a cselekves pillanataban szabad vagy rogton utana. Remelem kinovi meg ezt :/

2019. szept. 25. 13:48
 1/6 anonim ***** válasza:
28%

Honnan kéne neki tudnia,hogy MÁS LAKÁSÁBA nem piszkíthat be? A kutya nem ember,nem tudja,hogy mik az illemszabályok nekik mindent meg kell tanítani..Az utcán is más emberek,más állatok szagára jelölnek rá,mert a saját tulajdonukká akarják tenni az egész világot..(vagy legalábbis a területet ahol jártok-keltek) ebbe beletartozik más otthona is.Nekik semmit nem jelent a tető a fejük felett,ha másé a hely akkor ugyan úgy potenciális területjelölő hely.. :D

1 éves,tehát még növendék kutya nem pedig felnőtt.Kinőni sok mindent kinőhet,de neki nem 'személyiségi' problémái vannak azért mert odapisil ezt nem fogja kinőni..csak kutya.

Az a ház nem az ő területe,nem a te területed ezért nem tartja tiszteletben.Akár csak az utcán ha bármilyen idegen szagot érez ami nem az övé,nem a tiéd,nem is hasonlít a tiétekre akkor oda lehet piszkítani,jelölni.

Ráadásul idegen környezetbe vitted egyik percről a másikba hirtelen a sok új dolog miatt szerintem pont az nem jutott eszébe,hogy neki ott is jelezni kellene az ürítési szándékait.

Aludj gyakrabban,hord gyakrabban az ismerősödhöz,de figyelj rá és tanítsd meg neki,hogy ott se szabad a lakásba piszkítani.. :DD

2019. szept. 25. 14:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Stresszkaki, nem figyelted még meg a jelenséget? Idegen helyen aludni neki nagy izgalom, többször kellett volna őt kivinni a szokottnál. A szokásos esti sétája után még egy plusz kört, és reggel jóval korábban a szokásos sétát.
2019. szept. 25. 15:41
 3/6 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszokat! :)

Nem tudtam hogy neki az nem jelent semmit hogy benn vagyunk a lakasba...azt hittem teljesen termeszetes hogy csak utcan vegezzuk el a dolgunkat :D jobban oda fogok figyelni ra bar ejszaka nehez lesz...meg nem tudom ezek utan ott alszunk e meg :D

2019. szept. 26. 00:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jól gondolod azt, hogy tudja, csak kint végezzük a dolgunkat. Idegen helyre került, megzavarodott, lehet, hogy rajtad is érezte a stresszt, hogy jaj vajon jól fog-e viselkedni a kutya. Lehet, benned ez nem tudatosult, de ő érezte.

Nyugodtan menjetek újra, esetleg lefekvés előtt egy plusz pisi-kaki kör, és dicsérd meg, amikor kint végzi a dolgát. Mint az elején.

Én affelé hajlok, hogy a kutya bizonytalanságot érzett rajtad az új helyzet miatt és ezért "próbálkozott be".

2019. szept. 26. 08:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Es mi van akkor ha bemegyunk a kutyabarat sorozobe hozzateszem elotte 1fel oraval kakilt es o ugy gondolja h oda is odakakil :/ nagyon kellemetlen ez...errol h szoktassam le?
2019. nov. 5. 13:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem hozzatenni h nem mulatozni megyek a sorozobe hanem a baratomhoz😅 meg neha o vigyaz ra es ott van bent vele
2019. nov. 5. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!