Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek ez normális gazdi...

Szerintetek ez normális gazdi viselkedés a kutyafuttatóban?

Figyelt kérdés
A környékünkön van több kutyafuttató, de az egyikbe nem szívesen járok, mert oda olyan kutyasulis gazdik járnak, akik nem engedik, hogy a kutyák játék közben egymásra ugorjanak, vagy birkózzanak. Csak futkosni szabad nekik, de ha egymásra ugranak, azt nem engedik, mert az "dominálás", amit nem szabad, és olyankor egy kövekkel töltött műanyag palackot dobnak a kutyák közé, és mondják a tiltó parancsot. A kutyák így többnyire nem játszanak, csak állnak a futtatóban, agyon vannak fegyelmezve, bármit csinálnak, már ordítják, hogy "Nem!". Bevittem párszor a kutyámat hozzájuk, de annyira nem érezte jól magát a kutyám, próbálta a többi kutyát játszani hívni, és egymásra ugrottak szaladgálás után, és elkezdték dobálni a kutyámat a köves flakonnal, amire azt mondják, a zajkeltés miatt kell, hogy a zaj miatt kizökken a kutya a rossz viselkedésből, és hogy csak a kutya mellé dobják, de egyszer eltalálták vele a kutyámat, az én játékos boldog kutyám meg a végén ugyanúgy állt egy helyben, mint a többi, bebújt mögém behúzott farokkal, hátracsapott füllel félelmében. Én azért viszem futtatóba a kutyámat, hogy a többi kutyával játsszon, és sehol máshol nem tapasztaltam ilyet, még belvárosi futtatóban sem volt ilyen. Az sem tetszett, hogy az én kutyámat dobálják a köves flakonnal a beleeggyezésem nélkül, és az én kutyámra szólnak rá olyanért, ami szerintem normális viselkedés. A kutyám egyáltalán nem agresszív, közepes méretű vidám kutya, még egy kutyával se volt összetűzésben.

2019. szept. 22. 11:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
85%

Ezek nem normalisak. Szinte az osszes kutyaiskola hulyesegeket tanit vagy tulfegyelmezi a kutyakat es emiatt lesznek felosek gorcsosek. Elrontjak a kutyskat. Rengeteg ilyet latok. Nagxon frlos a kutyaja es tukor kutyaiskolaba jart!!!!!!

Teljesen normalis a birkozas es a masikra maszas es akaszkodas.

Ne vidd be ilyen agybeteg dmberek koze a kutyad!!!! Meg elrontjak az egeszseges lelku kutyadat!!!

Nagy uzlet van nekik abban,h agresszivva teszik a kutyskat,akiket hosszas draga terapiara is elkuldhetnek.... undorito,h a kutyaoktatok mindent megtesznek a penzert es sok ember dletet megkeseritik meg a kutyaet is.

Jol neznenk ki,ha en ujra jarnek bjj-re (foldharc,birkozas jellegu sport) es vki megtiltana. A kutya is jol izmosodik a birkozastol.

Egy kutyagazdi

2019. szept. 22. 21:54
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne menj ilyen emberek közé. Én azt gondolom erről a módszerről, hogy sokkal egyszerűbb egy kutyát kavicsos flakonnal kondicionálni a tiltásra, mint megtanulni együttműködni a kutyával, felismerni a jelzéseit, és akkor közbelépni, amikor szükséges.

Na, ezt sokkal nehezebb megtanítani, van, hogy nem is lehet, mert az ember nem képes elsajátítani.

Tehát kidolgoznak egy lehető legegyszerűbb módszert, amitől a kutya "működni fog". Az már nem érdekli őket, hogy a kutya mennyire érzi jól magát így.

Félreértés ne essék, nem a tiltással, a fegyelmezéssel, a szabályok felállításával van bajom, hanem azzal, amikor már a kutya nem is lehet kutya, hanem egy embernek megfelelő robot.

2019. szept. 26. 14:48
 13/15 A kérdező kommentje:
Pontosan. Ezt látom azokon a kutyákon is, kész rabszolgák. Még az is meg van szabva, hogy 3 másodpercig szagolhatnak, mert az oktató szerint annál tovább nem szabad. Állnak egy helyben boldogtalanul a futtatóban. Többet nem megyek be hozzájuk.
2019. szept. 26. 14:55
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Micsodaaaa??? Miert szagolhatnak csak 3 mp-ig? Mi ez a hülyeség? Ezt meséld már el, hogy milyen indokkal mondjak ezt a nagy eszes tükrösök.

Amugy ez egy hulyeseg! A tukor modszer egy szar, megfelelmlitessel tanitanak. Manapsag a pozitiv megerositesen alapulo kikepzesi mod szerencsere az elterjedt, ami sokkal jobb. :)

2019. szept. 27. 10:07
 15/15 A kérdező kommentje:

Hát, úgy értem, hogy a kutyák egymás seggét szerintük 3 másodpercnél hosszabban nem szagolhatják. Olyankor megy a tiltás, és ha tovább szagol a kutya, akkor nyakörvnél fogva elrángatják. Amikor rákérdeztem, az volt a válasz, hogy a kutyának olyan jó a szaglása, hogy az oktató szerint ennyi idő bőven elég nekik az információhoz, a többi csak negatív dolgokat válthat ki.

Én annyit mondtam nekik, hogy szerintem a kutyák lekommunikálják egymás közt ezeket a dolgokat, nem feltétlenül kell mindenhez emberi beavatkozás.

Egyébként elég kellemetlen, hogy akárhányszor bementem hozzájuk, folyamatosan erőltették rám a módszereiket, és amikor látták, hogy én nem hajlok ezekre, célzatosan elkezdték hangosan mondogatni, hogy némelyik embernek egyszerűen nem lenne szabad kutyát tartania. Hát ez volt az, amikor utoljára bementem hozzájuk.

2019. szept. 27. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!