Kutyával meglehet szerettetni a fürdést?
Amíg kicsi addig igen, amíg nem tölti be az egy éves korát..
Onnantól szerintem lelki sérülést okozhat, vagy bünttésnek fogja venni..
Valószínűleg a slagból nagyon hideg víz jön, azt szerintem a legtöbb kutya utálja.
Az esővíz egész más. Ha ősszel esik, akkor már nincs olyan nagy különbség a levegő és a víz hőmérséklete között, ezért nem zavarja.
Nyáron meg ki nem szereti? Én is kifeküdnék a fűbe, ha most elkezdene szakadni az eső:)
Amúgy az én kutyám utálja azt, ha kádban fürdetem, kellemes meleg vízzel (yorki), viszont ha a Duna parton sétálunk, rohan a vzbe, mint az őrült:)
Amúgy minden kutya fetreng a fűbe, ha vizes lesz. Így próbálják magukat megtörölgetni:)
A mi kutyánk tegnap lett fürdetve először, most 3 hónapos.
Először beleraktam a vízbe, aztán mindenhol óvatosan bevizeztem. Után abbahagytam, és saját magát fröcskölte, beledugta a fejét a vízbe, imádta. Most is kint van a kertben egy nagy láda, ha melege van bármikor pancsolhat benne.
Bár nem minden kutya szereti a fürdetést, óvatosan kell hozzászoktatni. Az is lehet, hogy némelyik úgy értelmezi, hogy büntetni akarod, ha hirtelen teszed vízbe.
vidd vízpartra fürdeni, azt szeretni fogja .. a slagot a kutyák nagy zöme utálja
ha nem tudsz vele lemenni valami tóra, akkor rakj ki neki gyerekmedencét .. ha akar majd belemászik
A szándékos, erőltetett fürdetést a legtöbb kutya nem szereti (slag, samponos kádas akció).
Rakj ki neki egy gyerekkádat vagy egy lavórt, hadd fedezze fel és szeresse meg magától. Ha erőszakkal vizezed be, úgy egy életre megutáltatod vele a vizet.
Szerintem menj ki a napra, és 1 óra után kérd meg a tesódat hogy ugyan slagoljon már le jó hideg csapvízzel...szerintem sikongatnál:)
Na pont ezért nem szeretik a kutyák sem:)
ha a kádasat nem szereti, az is több okból lehet:
1. nem szeret vízben állni (pl. kutyám :D)
2. nem szereti a víz hangját
3. fél a lakásban (nem benti kutyáknál pl.)
4. izgulsz, és a kutya ezt érzi, ezért ő is izgulni fog
most hirtelen más nem jut eszembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!