8 hónapos nagytestű kutyának minden nap lehet adni 1-2 tojást?
Kérdező (4-es)!
A mi kutyánk a bélműtéte után kapott főtt csirkét-rizst-répát. Ha a tiéd is valamilyen emésztőrendszeri betegség, vagy műtét után van diétán, gyógyulóban, akkor a tojás nem igazán ajánlott. Sem nyersen, sem főve.
Ellenben, ha nem ez az ok, akkor heti 1-2 mehet, NYERSEN!
Én nem akarom osztani az észt, de egy tojás mennyi százalékot thet ki egy étkezésnél?
Csak mert az Orijent mind állatorvosok, mind kinológusok az egyik legjobb összetételű tápnak tartják és az original kutyatápjukban 7% friss egész tojás szerepel... Aki meg táppal etet, az jó esetben minden nap ugyanazzal, vagyis annak a kutyának az étrendjét mindennal 7% tojás teszi ki.
Szóval kiváncsi lennék, hogy miért nem jó neki naponta egy tojást adni, ami plm egy fürjtojás esetén nem hiszem, hogy sokkal több mint a 7 százalék.
A másik pedig, hogy valóban a tojás több jótékony hatással bír nyersen, de én nem szívesen adnék mondjuk supermarketes nyers tojást az állataimnak.
De biztos én vagyok paranoiás...
Valamint a főtt tojás nem hinném, hogy kifejezetten káros lenne, csupán kevésbé hasznos (de még így is hasznos).
De megint csak nem okoskodni akartam, amiket írtam mindenki kezelje fentartásokkal, majd jön valaki okosabb és kijavít...
Amúgy kérdező, hogyha van megbízható hús forrásod, akkor szerintem az a jó megoldás hogyha nyersen adod a kutyádnak, ha már nem akarsz tápozni.
Olvass utána a BARF modellnek, illetve ajánlom a Fanni's BARFshoppot is.
Ami nagyon fontos szabály és mindenek elé helyezendő, az az hogy nem adunk disznóhúst (nyersen).
De ha nem akarsz ennyire belemenni, akkor is pár észrevétel: A rizs az egyáltalán nem rossz, mehet, de 15 százaléknál több ne nagyon.
A répa nem egészséges minden nap, de amúgy az is mehet, akár elég lehet párolni is, illetve össze is lehet darálni a hússal... Fontos zöldség még a brokkoli, zöldborsó, sütőtök, édesburgonya, nyílván ezek főve és nem nagy arányban... Ezeket váltogasd, variálhatod is Őket.
Kicsi alma, illetve áfonya is mehet neki, utóbbi jó a hugyhólyagnak és könnyen emészthető, a legtöbb prémium táp is tartalmaz, dé elég nagyon nagyon kevés.
Húsokból, végül akár főzöd, akár nyersen adod is, minél változatosabb legyen a felhozatal, csirke, kacska, marha, és bárány, persze utóbbi nem olcdó, de legalább a pacalt (lehetőleg zöldpacal) érdemes néha beiktatni, az nem drága annyira...
Összességében mindig minimum 70% legyen a húsarány. A quinoa is egy hasznos dolog, de abból sem kell sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!