Szeretnénk egy felnőtt, kistermetű kutyát, de panelban élünk. Mit tegyünk? Bővebben lent⬇️
Figyelt kérdés
Már régóta szeretnénk egy kutyust, de mivel ez lenne az első kutyusunk, felnőttet szeretnénk. Az a probléma, hogy mi 7:30-kor elmegyünk otthonról (suli, munka), és én 14:30 körül érek haza, apukám mégkésőbb. A közelben nincs kutyamegőrző stb., és a családból senki se tudná gondozni, amíg mi nem vagyunk otthon. Kistermetűre gondoltunk (pl. törpespicc, csivava), mert mi panellakásban lakunk, így kertben sem lehetne. Felnőtt, 3 év körüli, menhelyi kutyit szeretnénk. Mit csináljunk? Nagyon boldogok lennénk egy kutyussal, nagyon szeretnénk. Valami, ötlet, tanács, esetleg ha vki hasonló helyzetben van, tipp?2019. szept. 13. 21:33
1/5 anonim válasza:
Mindenképp gondoljátok át jól! Egy kutya hatalmas felelősség! De hatalmas szeretet is! Nekem volt kutyusom borzalmas volt elveszíteni több mint 7 év után. De lassan belefáradtunk a kutyalevivésbe egy idő után sok főleg ha felesleges, mert itthon bepisil (később kiderült vesebeteg volt) ,voltunk vele azért sokszor orvosnál is. Én drukkolok gondolkozatok és cselekedjetek szívetek szerint! Én drukkolok
2/5 anonim válasza:
Nyári szünet elején fogadjátok örökbe, a sulikezdésre be fog illesztkedni, megtanulja a dolgokat. Reggeltől kora délutánig egy egészséges kutyus kibírja egyedül.
3/5 anonim válasza:
Nem a fajtáját nézzétek, ha elmentek nézelődni menhelyekre, hanem a vérmérsékletét, aktivitását.
Igaz, hogy ez változhat, mert egy menhely ritkán hozza ki egy kutya természetes viselkedését, de még mindig az egyik legjobb kiindulási alap.
Vagy esetleg ha ideiglenes befogadónál volt a kutya, az tud jellemzést adni. Minél nyugisabb, annál jobb.
Egy menhelyről kihozott kutyát azonnal fél napokra magára hagyni jelent némi kockázatot. Pár kérdéssel lejjebb van egy kérdező, akit épp feljelenteni készülnek, mindez a helytelen tartás miatt.
Tanulj a hibájából, és készülj fel.
Járj utána hogyan kell egyedül hagyni egy kutyát, milyen mentális állapotban, 1-2 cikket szeparációs szorongásról is elolvashatsz, ilyen esetben gyakori probléma szokott lenni.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönjük az eddigi válaszokat! Sok cikket elolvastunk, és a családban van kistestű kutya (Bár ő kölyökkora óta velük van, de kb. ugyanaz a helyzet). Tudjuk, hogy mekkora felelősség, jól átgondoltuk. Persze, nem a fajta a lényeg, sőt: én jobban örülnék egy keveréknek.
2019. szept. 13. 21:57
5/5 anonim válasza:
Menjetek menhelyre, sétáltassatok kutyákat, és séta közben kiderül, jó-e a vérmérséklete számotokra. Ajánlom a Noé állatotthont, de más menhely is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!