Munka Hovawart kennelek? Hol, ki?
Szerintem ennél a fajtánál nem vált még annyira szét a munka/hobbi vonal. Akiről úgy hallottam, hogy komolyan veszi az IPO stb. vonalat, az a Happy Heroes kennel, de szerintem bármelyiknél érdeklődsz, tudnak segíteni, mert nem hiszem, hogy van olyan tenyésztő, aki csak kanapékutyának tartja a hoviját ;). Almon belül elég nagy lehet a szórás, szerintem bárhol születhet munka szempontjából ígéretes kölyök. Na meg nem minden a papír: a mi kutyánk szüleivel, főleg az apjával komolyabban ÖV-znek, de a vizsgák hidegen hagyták őket, szóval távolról úgy tűnik, mintha nem is dolgoznának, aztán de. Amikor mentünk kölyöknézőbe, akkor már lehetett látni, hogy az aktív családi kedvenctől a munkamániásig lesz ott minden, karaktertesztet is végeztettek. Nem hiszem, hogy lesz náluk több alom, egyébként sem "gyártották" futószalagon a kölyköket.
Szerintem érdeklődj, lesz spec. kiállítás is októberben, ott csak összegyűlik pár hovawart, személyesen többet megtudsz, mint itt a GYK-n. Vagy kereshetsz olyat, aki komolyabban dolgozik a kutyájával és megkérdezheted, honnan van, kit ajánl.
Magyarországon nagyon kevesen dolgoznak hovival de szerencsére azért akad már kimagasló eredményeket elérő kutyák.
Van IHF-Nyomkövető világbajnok és többszörös országos bajnok (mindenfajtás versenyen) Pusztai Pandur Datolya. Az Ő kölykei unokái kiváló munkakutyák. www.hovawart-pp.hu
Külföldön Németországban vannak jó munkavonalú kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!