Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó választás nekem egy Border...

Jó választás nekem egy Border Collie?

Figyelt kérdés
Imádok kint lenni és mozogni, sétálni, táncolni, szóval bármit csinálni csak ne keljen otthon ülnöm. Mondhatni tapasztalt kutyás vagyok, eddig 3 kutyim volt (labrador keverék, pincsi, német juhász), és mindegyiket imádtam és rengeteget foglalkoztam velük. Most szoba került, hogy kaphatnék újra egy kutyát, én pedig rögtön a Borderre gondoltam. Jó választás lenne?
2019. szept. 6. 01:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
25%
Ha te aktív életet élsz, és lefárasztod fizikailag és agyilag is, tehát tanítod folyamatosan, akkor nem lesz gond a borderrel. Mentett border jellegű kutyám van lakásban, én élvezem a vele való foglalkozást, túrázunk, futunk, tanítom, de nem mindenkinek való (viszont nekem meg nem lenne való mondjuk egy francia bulldog). Gondolom, nem több országon keresztül utaztatnátok, hanem van a közeletekben is tenyésztő.
2019. szept. 6. 21:18
 12/12 anonim ***** válasza:
72%

Szia! Olvass sok fajtajellemzőt a Borderekről, tök jó cikkek vannak róla. Fontos tudnod, hogy nem magától lesz ám olyan okos, hanem a sok foglalkozásól, tanulástól. Olyan mint egy hiperaktív gyerek, folyton muszáj lefoglalni, feladatot adni neki. Máskülönben elfoglalja ő magát de annak sem te, sem a szüleid nem fognak örülni.

Kutyasuliba járni, sportolni/kirándulni muszáj vele aktívan. A kutyus jelleme azon múlik, hogy te hogy neveled. Ismerek agresszív, frusztrált és konok Bordereket is.

Ha elolvastál sok cikket és úgy érzed, hogy meg tudod adni neki a kb 24 órás figyelmet egy nap, az aktív életmódot és ezt a kuytuli élete végéig biztosítani

tudod akkor hajrá!

Nekem is Borderem van, teljesen köré épült az életem, nagyon sokmindent megváltoztattam miatta, de 1000x visszakapom tőle. Kis szeretetgombóc, aki nélkül már nem tudnék élni.

Ha bármi kérdésed van szívesen segítek!

Válassz felelősségteljesen, átgondoltan, és ha belevágsz, akkor jó kutyázást! :)

Ui.:Nem tudom miért akar megenni mindenki téged, senki semmit nem tud arról, hogy az a németjuci milyen környezetben van. Ismerek jónéhány idős házaspárt, akik imádják a kutyájukat, rendszeresen kkirándulnak, kutyasuliba járnak. Többet foglalkoznak a kuttyal, mint sok fiatal.

2019. szept. 30. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!