Igazságtalan vagyok a kutyámmal?
Nem régiben kiderült, hogy a kutyámnak az egyik fele a csípőjének súlyosan diszpláziás és műtét is csak annyiban segítene, hogy nem bicegve járna, aktív életre nem volna képes. (egyébként menhelyről hoztam kölyökként valószínű retriever keverék)
De én őt pontosan azért hoztam mivel az alakjánál fogva alkalmas volt a sportolásra frizbi-agility.
Na most itt állok egy beteg kutyussal, akinek tényleg mindent igyekszem megadni és biztosítani amit csak ez a betegség korlátai megengednek. A kutyus inkább olyan magának való nem nagyontudom elképzelni, hogy ha hoznék egy másik kutyát akkor nagyon boldog lenne, mivel irtóra féltékény, ha csak egy másik kutyához hozzá érek, már piszkál, hogy őt is simogassam.
De az van, hogy az agility-frizbizést se szeretném feladni ezért szeretnék egy új kutyust akivel tudnám űzni, de őt már tenyésztőtől hoznám, ahol vannak szűrések, nem akarok egy újabb diszpláziás kutyusba beletalálni.
És ezt kissé igazságtalanságnak érzem a másikkal szembe. De biztosíthatok mindenkit nem kerülne háttérbe, de azt hiszem ti is tudjátok azért egy dp-s kutya, főleg ha súlyos akkor nagyon korlátozva van, engedelmesezek vele, mást nem tudok csinálni.
Eleinte állandóan figyelni kell őket, de azt jó hallani, hogy egyébként nem bánt és szocializálva van kutyákkal. Többet kell majd foglalkozni a "régi" kutyussal, nehgy féltékeny legyen a másikra és az ő tudásához mérten vele is folytatnám a labdázást, játékot, kényesztetést. Talán jobb lenne, ha ketten vannak, akkor először ő kap enni, ő kapja az első simit stb. Én ezt csinálnám. Kitartást a kutyushoz!
bár azt nem tudom elképzelni, hogy ha együtt kimentek a parkba labdázni ő pedig nyugodtan fekszik és néz titeket, ha ennyire szereti ő is a labdát. Majd erre is lehet oda kell figyelni.
Attól hogy a kutyád beteg még nem lehet nevelni! Nincs olyan kutya aki féltékeny csak akinek téves elképzelései vannak. Ha megneveled és tudni fogja hogy te vagy a főnök akkor elfogadja hogy azt simogatsz meg akit csak akarsz és ő nem szólhat bele.
De remélem egy ilyen eset után legalább elhiszik a kedves menhelymániások hogy ha valaki versenyezni akar az vegyen tenyésztőtől mert nem jó mindenre a menhelyi kutya ilyen vagy olyan okok miatt!
És szerintem nem vagy vele igazságtalan sőt az elbeszélésed alapján még kicsit keményebben is foghatnád.
Honnan tudod, hogy féltékeny? Nem szereti, ha idegen kutyákat simogatsz? Azt egyik kutya sem.
Egy falkatag egészen más. Meg fogja szeretni az új kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!