A kaukázusi juhász (más néven medveölő) tényleg képes megölni egy medvét?
Én éltem a Kaukázusban és sokat jártam az Ovcharka tenyészetek felé a hegyekben mert szerelmes vagyok beléjük kb, és ott mondták tenyésztők, hogy általában 3-5 kutya védett egy területet nagyobb nyájat akár 10-15. Farkasoktól, medvéktől, leopárdoktól..Átlag farkast sem tudna megölni egy kutya, 3-4 kutya bírna el egy db farkassal. Medvével ennyi sem.
27N
4. És ki mondta, hogy 100 kg-s?
Amúgy minimum 50 kg egy kan, és ennél lehet nagyobb is.
Nincs olyan fajta, hogy medveölő, csak a hülyék nevezik így a kaut.
Medvét megölni nem tud, se farkast. Max ha öreg, beteg vagy túl fiatal a farkas. Elriasztani eltudja.
A nyáj melletti kaut nem lehet egy lapon emlegetni a Magyarországon található börtönkaukkal.
A nyáj melletti kutyák 35-50kg között vannak.
100kg nem,de valóban 50kg-90kg közé tehető a felnőtt kan egyed súlya.Elvégre óriás testűek közé sorolt fajta.:D
Egyébként ez a 'képes-e megölni' kérdés széles körű.Függ attól is,hogy mekkora a kutya vagy éppen a megölni kívánt állat.
Egy kicsi,fiatalabb egyeddel biztos,hogy egy kifejlett kutya elbírHAT.Mert miért ne bírhatna.
De egy kifejlett medvéhez biztos,hogy kell legalább 4 ilyen kutya a medvék nagyon szívósak és erősek.
Farkas nem tudom.Élőben soha sem láttam még farkast,állítólag nagy.Nyílván itt is közre játszik az,hogy melyik állat az erősebb,nagyobb,kitartóbb vagy kik vannak többen.
Ezt így előre nem lehet megmondani sose.
Standard szerint legfeljebb 65kg. A nagy bunda nem nyom ám akkora súlyt, mint azt hiszik egyesek.
Egy régi ismerősöm állította, hogy neki kaukázusi medveölője van, aki 120kiló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!